Zrenjanin- Vatrogasni savez opštine  Zrenjanin u Hramu Svetog Nikolaja u  nedelju, 17. septembra, prvi put je proslavio krsnu slavu Presvetu Bogorodicu Neopalimu zaštitnicu vatrogasaca.

Otac  Radivoj Nađalin rekao je vatrogascima da im je božija pomoć itekako potrebna , jer rade veoma opasan i odgovoran posao i da Bog treba da je uvek uz njih. U svojoj besedi poželeo je vatrogascima  srećnu i Blagoslovenu krsnu slavu i podsetio kako su se nekada po selima dozivali vatrogasci.

-Nekada su u svakom selu crkve i vatrogasna društva bili jedni do drugih. Dok nisu postojale sirene, zvona su služila da se obaveštavaju ljudi, kako bi se okupili tamo gde je požar. Stare zanatlije, obućari, šnajderi, svi oni koji nisu bili sposobni za rad nego su sedeli u svojim radnjama radili i bili obučeni da pozivaju vatrogasce na svoje dužnosti. Stari su pričali, da se ne zaboravi, da se u mom rodnom selu Melencima, vatrogasci dozivali lupanjem čekića o  zvono i tačno se  znalo koji kvart  sela gori čim bi se vatrogasna društva pozivala,  i  uvek su bili efikasni- podsetio je Otac Radivoj Nađalin.