Zrenjanin- Aviv park Zrenjanin danas je bio domaćin humanitarno-sportske manifestacije „Trka za srećnije detinjstvo“, kao i mini olimpijade udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama sa teritorije Vojvodine. U današnjoj trci učestvovalo je preko 1.000 dece. Cilj manifestacije je promocija sporta i zdravog načina života i odrastanja, ali i da među mladima u osnovnim i srednjim školama podstakne humanost.

 

Aleksandra Tanasijević, sekretar Crvenog krsta, istakla je da je  dobrovoljni prilog namenjen uspešnim učenicima koji su ostali bez roditelja u porodicama koje su u stanju socijalne potrebe.

 

Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura  zahvalio se roditeljima, volonterima, nastavnicima i deci što su podržali i pokazali da su pravi drugari i pravi prijatelji i poželeo da dogodine ova trka bude još masovnija.

 

Organizovana je prodajna izložba ručnih radova osoba sa smetnjama u razvoju, kao i dobrovoljno davanje krvi za sve punoletne i zdravstveno sposobne posetioce Aviv Parka i gledaoce trke.

Za sve učesnike  obezbeđene su diplome i zahvalnice, a  najuspešniji učenici dobili su medalje i pehare.

Humanitarnu-sportsku manifestaciju „Trka za srećnije detinjstvo“ Crveni krst Zrenjanina organizovao je u saradnji sa Gradskom upravom grada Zrenjanina, Sportskim savezom grada Zrenjanina i Savezom za školski sport.