Zrenjanin-U subotu 23. septembra u Aviv parku Zrenjanin, Crveni krst Zrenjanina, u saradnji sa Gradskom upravom grada Zrenjanina, Sportskim savezom grada Zrenjanina i Savezom za školski sport, organizuje humanitarno-sportsku manifestaciju „Trka za srećnije detinjstvo“. Cilj manifestacije je promocije sporta i zdravog načina života i odrastanja, ali i da među mladima u osnovnim i srednjim školama podstakne humanost.

Zainteresovani učenici svih osnovnih i srednjih škola mogu da učestvuju u „Trci za srećnije detinstvo“, u okviru koje će biti održane:

U 10.00 časova: IX Mini Olimpijada Udruženja za pomoć mentalno-nedovoljno razvijenim osobama
U 11.00 časova: Trka za srećnije detinstvo – Trka je otvorenog tipa za sve učenike osnovnih škola i srednjih škola. Učenici će kupovinom startnog broja i istrčavanjem utvrđene trase prilagođene uzrastu (od 100 do 800 metara), dati svoj doprinos ovoj akciji.
Dobrovoljno davanje krvi od 10 do 12 časova (za sve punoletne i zdravstveno sposobne posetioce Aviv Parka i gledaoce trke).
Prodajna izložba ručnih radova osoba sa smetnjama u razvoju od 10 do 13 časova.

Za sve učesnike će biti obezbeđene diplome i zahvalnice, a predviđeno je da najuspešniji učenici dobiju medalje i pehare.

 

Moto ovogodšinje Trke za srećnije detinjstvo je IMAMO CILj – DOĐI NA STAR, a cena startnog broja je 50 dinara. Prikupljena sredstva namenjena su  uspešnim učenicima koji su ostali bez roditelja u porodicama koje su u stanju socijalne potrebe.