Iz saobraćaja isključeno 17 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola

Zrenjanin- Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se tri saobraćajne nezgode sa povređenim licima.

U ovim saobraćajnim nezgodama četiri lica su zadobila lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 101.000,00 dinara. Saobraćajne nezgode dogodile su se zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom – jedna, nedržanja potrebnog odstojanja – jedna i nepropisne radnje vozilom – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 44 učesnika u saobraćaju i izdat je 71 prekršajni nalog. Istovremeno, iz saobraćaja je isključen 21 vozač, od toga 3 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 1 vozač zbog upravljanja vozilom u vreme isteka važnosti vozačke dozvole i 17 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je 5 vozača zadržano u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 6 vozila, od toga, 1 vozilo zbog toga što nije upisano u jedinstveni registar vozila i 5 vozilo zbog isteka važnosti registracione nalepnice.

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa, a pripadnici saobraćajne policije će pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i vozača koji ne poštuju ograničenje brzine kretanja.

Ujedno se podsećaju svi učesnici u saobraćaju, a posebno vozači motornih vozila da je od 1. septembra počela nova školska godina, tj. povećano prisustvo dece na putevima, a posebno u zonama škola te se preporučuje posebna opreznost i pažljivost prema ovoj kategoriji učesnika u saobraćaju, a naročito na mestima gde je njihovo prisustvo često (zone škola, dečiji vrtići…)

 

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap