Zrenjanin- U ponedeljak, 16. oktobra sa početkom u 10 časova, na Dečijem odeljenju Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ održaće se poslednja radionica u okviru projekta „Vrtići bez granica 3“ u biblioteci – „Pogled kroz bibliotečki dvogled“.
Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ uključena je od septembra u projekat „Vrtići bez granica 3“ zahvaljujući izuzetnoj saradnji sa Predškolskom ustanovom Zrenjanin.
Deca iz vrtića „Maslačak“, „Sunčica“ i „Poletarac“ koja su obuhvaćena ovim projektom, posećivala su biblioteku dva puta nedeljno i učestvovala u sedam dvočasovnih radionica koje su pripremili bibliotekari i saradnici.
Održane su radionice: „Let, let bubamaro – upoznajmo biblioteku“, „Tri praseta“ – papirno pozorište Jovana Carana, „Žabice-iskakalice“, „Životinje- naši drugari, samo malo drugačiji“, „Upoznaj ljudsko telo“, „O slonu i bontonu“ i „Crvenkapa“ u izvođenju dramske sekcije Kluba za stara i odrasla lica pri Gerontološkom centru.
Na završnom susretu ovog ciklusa, uz brojne goste i učesnike u projektu, deca, vaspitači, bibliotekari i autori radionica pokazaće kako su se družili u biblioteci i šta su zajedno naučili.
Projekat „Vrtići bez granica“ realizuje UNICEF i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u saradnji sa CIP- Centrom za interaktivnu pedagogiju,a Grad Zrenjanin zahvaljujući  Predškolskoj ustanovi Zrenjanin jedan je od dva grada obuhvaćenih ovim projektom.