Sport- Na pripremama reprezentacije Srbije u olimpijskom boksu (elita-seniori), koje se održavaju na Zlatiboru od 12. do 22. novembra 2017, nalazi se naš sugrađanin Milan Piperski kao deo stručnog štaba bokserske reprezentacije Srbije koja sa ovih priprema putuje za Beograd, gde će se održati jubilarna šezdeseta po redu zlatna rukavica.

Ovo je jedan od najstarijih turnira u Evropi gde se očekuje dolazak oko dvadesetak država. Samo takmičenje će biti održano u maloj sali Beogradske arene, dok će finale biti održano  uz direktan tv prenos na Sport klubu.

Milan Piperski je do sada radio sa omladinskom reprezentacijom i ovo mu je drugi poziv selektora Tomislava Antelja na pripremama sa elitom. Treba istaći   činjenicu da je od nedavno kompletno rukovodstvo BSS promenjeno pa se stoga očekuje poboljšanje, unapređenje bokserskog sporta i vraćanje na staze stare slave kada je boks bio jedan od najpopularnijih sportova u bivšoj Jugoslaviji gde su se osvajala najvrednija odličja za svoju državu (olimpijada, prvenstvo sveta, Evropsko prvenstvo).

Podsetimo da je Milan Piperski sa Srđanom Evđenićem i Stevanom Čizmićem trener Zrenjaninskog bokserskog kluba Petrovgrad koji i dalje vrši upis, a treba istaći  da je treniranje besplatno za sve dečake i devojčice od 7 do 17 godina.