Politika- Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina odbila je da prisustvuje sednici koja je zakazana elektronskim putem samo 20 časova pre održavanja.

Smatramo da je nedopustivo da se gradski čelnici sa takvim nepoštovanjem odnose prema odbornicima koji su ih većinom i izabrali. Takođe ne vidimo u čemu se ogleda hitnost zbog koje je sednica zakazana u tako kratkom roku.

Na ovaj način predstavnici vladajuće većine još jednom su pogazili demokratske principe i parlamentarizam u političkom životu Zrenjanina. Ne samo da se na dnevnom redu sednica, i pored naših insistiranja, nisu našla pitanja od životne važnosti za sve građane, već se sada uskraćuje i pravo svih odbornika da se pripreme za sednicu, posebno imajući u vidu ozbiljnost tema koje su predviđene dnevnim redom današnje sednice.

Za neverovati je činjenica da se za pitanje prava prvenstva zakupa zemlje u državnom vlasništvu saziva sednica Skupštine grada po hitnom postupku, te se na taj način odbornicima uskraćuje mogućnost kvalitetne analize predloženih odluka.

Ne želimo da učestvujemo u nasilju koje politička većina u našem gradu vrši nad građanima Zrenjanina i zato nismo hteli da svojim prisustvom damo legitimitet takvom bahatom ponašanju naprednjačke i socijalističke većine- saopštila je Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina.