Politika- Gradski odbor SRS Zrenjanin osuđuje ponašanje vladajućeg režima koje je prevazišlo sve granice zdravog razuma, a u vezi zakazivanja 13. sednice lokalnog parlamenta, sednica je zakazana po hitnom postupku. Zakazivanje sednice na ovakav način je proizvod bahatosti i koalicionih sporazuma vladajuće koalicije.

Odbornička grupa SRS svojim neprisustvovanjem na sednici je iskazala svoje nezadovoljstvo sa načinom rada i nismo želeli svojim prisustvom da damo legitimitet u donošenju sramnih odluka koje nije zabeleženo kako u bližoj, tako i daljoj istoriji grada Zrenjanina.

Mi srpski radikali smo i ranije upozoravali na namere vladajućeg režima, a u vezi izdavanja zemljišta u zakup po povlašćenim uslovima stranim kompanijama. Donošenje ovakvih odluka je sramno i svakako je u suprotnosti interesima naših građana- rekao je  Dalibor Radosavljević predsednik GO SRS Zrenjanin.

Davanje zemlje u zakup strancima će imati nesagledive posledice po punjenje budžeta, direktan podsticaj odlaska mladih u inostranstvo i trajno gašenje naseljenih mesta na teritoriji grada Zrenjanina. Mi srpski radikali smatramo da je neophodno donositi odluke koje su prvenstveno u interesu naših građana, subvencije moraju da budu prioritetne za naše poljoprivrednike i preduzetnike, jer na takav način sav ostvareni profit ostaje u našoj državi, a po ovom modelu nam ostaju bolesni radnici, trajno zagađena voda i vazduh i enormni krediti koje ni naša unučad neće moći da isplate.