Prošele subote u domu omladine u Lazarevu kulturno umetničko društvo „Zavičaj“ iz Lazareva je održalo svoj celovečernji koncert. Pored domaćina koji se predstavio sa nekoliko igara i pevačkih numera gosti koncerta su bili KUP „Pionir“ iz Zrenjanina, KUD „Klek“ iz Kleka, grupa pevača iz Krajišnika, KUD „Jandrija Tomić-Ćić“ a kao specijalni gosti su bili KUD „Prosvjeta“ iz Rudog iz Republike Srpske.

Ovaj veoma zanimljiv jednosatni koncert su pratili brojni gosti i žitelji Lazareva tako da je sala doma omladina bila premala za sve posetioce. Koncert su otvorili najmlađi članovi „Zavičaja“ sa pesmom „Tata, mama“ a efektno su ga završili članovi KUD-a „Prosvjeta“ sa spletom Vlaških igara. Na zajedničkoj večeri poklone su razmenili domaćini i gosti iz bratskog Rudog koji su tri dana boravili u Lazarevu.

 

– Imamo jako dobre odnose sa kulturno-umetničkim društvima iz našeg komšiluka ali isto tako sa gostima iz Rudog. Ovo je već postala i mala tradicija, oni dolaze kod nas mi idemo kod njih, deca se druže i to je najbitnije, svi sa nestrpljenjem očekujemo svaki novi susret- ističe Mile Vasić, predsednik KUD-a „Zavičaj“ koji je sa predstvnicima MZ Lazarevo bio domaćin ovog koncerta.

Program je vodio novinar lista Zrenjanin Žarko Cvetić, inače rođeni Lazarevljanin.
Ž. Cvetić