U Lazarevu održan tradicionalni godišnji koncert KUD-a “Zavičaj”

Prošele subote u domu omladine u Lazarevu kulturno umetničko društvo “Zavičaj” iz Lazareva je održalo svoj celovečernji koncert. Pored domaćina koji se predstavio sa nekoliko igara i pevačkih numera gosti koncerta su bili KUP “Pionir” iz Zrenjanina, KUD “Klek” iz Kleka, grupa pevača iz Krajišnika, KUD “Jandrija Tomić-Ćić” a kao specijalni gosti su bili KUD “Prosvjeta” iz Rudog iz Republike Srpske.

Ovaj veoma zanimljiv jednosatni koncert su pratili brojni gosti i žitelji Lazareva tako da je sala doma omladina bila premala za sve posetioce. Koncert su otvorili najmlađi članovi “Zavičaja” sa pesmom “Tata, mama” a efektno su ga završili članovi KUD-a “Prosvjeta” sa spletom Vlaških igara. Na zajedničkoj večeri poklone su razmenili domaćini i gosti iz bratskog Rudog koji su tri dana boravili u Lazarevu.

 

– Imamo jako dobre odnose sa kulturno-umetničkim društvima iz našeg komšiluka ali isto tako sa gostima iz Rudog. Ovo je već postala i mala tradicija, oni dolaze kod nas mi idemo kod njih, deca se druže i to je najbitnije, svi sa nestrpljenjem očekujemo svaki novi susret- ističe Mile Vasić, predsednik KUD-a “Zavičaj” koji je sa predstvnicima MZ Lazarevo bio domaćin ovog koncerta.

Program je vodio novinar lista Zrenjanin Žarko Cvetić, inače rođeni Lazarevljanin.
Ž. Cvetić

Podelite sa drugima!

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *