Sport- Vaterpolo reprezentacija Srbije u najjačem sastavu igraće protiv  reprezentacije Rumunije, u okviru Svetske lige, 14. novembra, sa početkom u 19 časova na zrenjaninskom Gradskom bazenu. Cena ulaznice je 400 dinara, a  u prodaji će biti od četvrtka, 9. novembra, na blagajni bazena i biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina.

Najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Multimedijalnoj kući Gradske kuće kojoj su prisustvovali predsednik Vaterpolo saveza Srbije (VSS) Milorad Krivokapić, pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura i izvršni direktor VSS, Zoran Avramović.

-Vaterpolo savez Srbije već dugi niz godina utakmice Svetske lige organizuje na teritoriji Srbije, najmanje igramo u Beogradu i trudimo se da u sredinama gde postoje vaterpolo klubovi odigramo te utakmice. To smo uradili u Nišu, Kragujevcu, Novom Bečeju, Novom Sadu, Kruševcu i evo drugi put u Zrenjaninu. Imamo odičnu saradnju sa lokalnom samoupravom grada Zrenjanina i gradonačelnikom Čedomirom Janjićem koji se uvek pokazao kao dobar domaćin. Interesovanje za utakmicu je veliko i  nadam se da će biti odlična atmosfera -rekao je Milorad Krivokapić.

Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura pozvao je građane da u utorak, 14. novembra, dođu na bazen i podrže reprezentaciju Srbije.

-Nastavljamo sa organizacijom velikih sportskih manifestacija u našem gradu. Stavili smo na raspolaganje našoj najtrofejnijoj reprezentaciji naš Gradski bazen, našu solidnu infrastrukturu u svrhu organizovanja utakmice prvog kola u okviru Svetske lige – rekao je Salapura.