Sport- Već prvo kolo donelo je dosta uzbuđenja na vojvođanskom istoku. Budućnost je u Srpskoj Crnji  golom Jovana Tomina savladala ekipu BAK – a iz Bele Crkve sa 1:0. Sigurnu pobedu na domaćem terenu ostvario je i ŽAK koji je u Kikindi savladao Rusandu iz Melenaca sa 3:1. Golove za žuto – plave su postigli Jovan Banjai, Stefan Kockar i Vladimir Radivojac, dok je počastan pogodan za Rusandu postigao Boško Kvrgić.

 

Sve fotografije sa meča ŽAK -Rusanda od sada možete da preuzmete na FOTOKLIK.RS

Pobedu na domaćem terenu ostvarila je i ekipa Jedinstva iz Vlajkovca koja je bila bolja od imenjaka iz Banatskog Karađorđeva. Golove za domaći tim postigli su Strahinja Kojić i Milivoj Jankov (2), dok je u ekipi iz Banatskog Karađorđeva postigao novajlija Nikola Maljukan.

Najlepši golovi 1. kola VFL Istok:

FK ŽAK Kikinda – FK RUSANDA
Melenci (Highlights) :

FK KOZARA Ban. Veliko Selo – FK
VOJVODINA 1928 Perlez (Highlights):

Jedinu trojku u gostima ostvarila je Vojvodina 1928 koja je pobedila Vojvodinu u Banatskom Velikom Selu. U timu trenera Mirka Stokića dva gola je postigao Milan Šušnjar dok je jedan gol postigao Jovan Kozić. Jedini gol za domaćina postigao je Dragn Rofa. Zabeležena su čak 4 remija. Bez golova su igrali Begej – Borac (Starčevo) i Mladost (Omoljica) – Polet (Idvor). 2:2 bilo je u Banatskom Karlovcu gde su igrali OFK Proleter i Crvena Zvezda iz Ruskog Sela. Golove za domaće postigli su Đorđe Miković i Uroš Mišović, dok su kod gostiju strelci bili Petar Cvijanović i Petar Bajić. Isti rezultat je zabeležen i u Kovinu gde su igrali Radnički iz Sloboda iz Novih Kozaraca. U ekipi iz Kovina su golove postigli Nikola Đorđević i Bojan Tajdić, dok je dvostruki strelac u Slobodi bio Nikola Galić.
Trenutno na listi strelaca sa po dva gola vode Nikola Galić (Sloboda NK), Milan Šušnjar (Vojvodina 1928) i Milivoj Jankov (Jedinstvo Vl).

 

Predstojećeg vikenda možete uživo pratiti sledeće utakmice: 

Jedinstvo (BK) – Budućnost (LIVE – DB Video YT kanal)

Sloboda (NK) – OFK Proleter (LIVE – DB video YT kanal)

Vojvodina 1928 – Mladost (LIVE – DB video YT kanal)

Parovi 2. kola, subota 19. avgust: Rusanda – Kozara, BAK – ŽAK, Jedinstvo (BK) – Budućnost (LIVE – DB Video YT kanal), Begej – Radnički (K) i Sloboda (NK) – OFK Proleter (LIVE – DB video YT kanal). Nedelja 20. avgust: Borac (ST) – Polet (I), Vojvodina 1928 – Mladost (LIVE – DB video YT kanal) i Crvena zvezda (RS) – Jedinstvo (V).