Politika- Gradski odbor SRS Zrenjanin smatra da je krajnje licemerno i ponižavajuće za sve građane Zrenjanina,ponašanje lokalne vlasti,a u vezi sa upošljavanjem naših sugrađana u kompaniji „Delfaj” koja posluje u Novom Sadu.

Zrenjanin je nekada bio prepoznatljiv po velikim privrednim subjektima, po velikoj privrednoj aktivnosti, a danas je sinonim za jeftinu radnu snagu. Polazeći od činjenice da je Novi Sad mnogo veći grad od Zrenjanina i samim tim ima mnogo više nezaposlenih lica. Pitamo se zašto građani Novog Sada i bliže okoline ne hrle u kompaniju koja je po obećanjima vladajućeg režima trebala da reši nezaposlenost u Novom Sadu? Veliki broj radnika je kratko uživao u tom “raju na zemlji”, ali po dobijanju prvih zarada shvatio da je posao više nego rudarski, a naknada ponižavajuća. Vladajući režim je očigledno obećao poslovodstvu „Delfaj”kompanije najjeftiniju radnu snagu, ali su se prevarili u proceni Novosađana, pa sada spašavaju šta se spasti može, ne bi nas začudilo da lokalne samouprave plaćaju i prevoz radnika. U obaveštenju stoji: Za posao se traže operateri, tj.radnici u proizvodnji, potrebna je samo završena osnovna škola i spremnost za rad u sve tri smene, uključujuć i noćnu.

Mi srpski radikali podsećamo vladajući režim da smo se naslušali bajki o boljem sutra, o prospiritetu i otvaranju novih radnih mesta, građani Zrenjanina dobro znaju da se od laži i maštanja ne živi, jer činjenično stanje je drugačije, u stranim kompanijama na najprostijim poslovima rade fakultetski obrazovani, magistri, masteri, a u javnim preduzećima i lokalnoj samoupravi, neretko slabo srednješkolski obrazovan kadar. Obradivo zemljište smo dali u zakup strancima da stvaraju profit na našoj očevini i dedovini, a naše građane pretvaramo u „BELO ROBLjE”-rekao je predsednik GO SRS Zrenjanin Radosavljević Dalibor.

Osnovna pitanja za „velike mislioce”, gde je briga za porodicu, koje su mogućnosti roditelja u obavezi vaspitanja dece? Ako provode vreme u „stranim rudnicima blagostanja“, ako saberemo vreme odlaska, dolaska, silnih prepreka i barikada na putevima, pripreme i vreme provedeno na poslu dolazimo do računice od nepunih 11-12 sati rada u potencionalnoj kompaniji „Delfaj”, iz ovoga proizilazi da je namera vlasti da prepuste decu ulici, da ista ta deca moraju da slede težak put roditelja, a to je da budu jeftina radna snaga i u budućnosti strane kompanije imaju nepresušan ljudski resurs koji istine radi koriste u bescenje ili im ostaje druga opcija, a to je odlazak u inostranstvo. Masovan odlazak u inostranstvo potvrđuje i direktor NSZ u Zrenjaninu Tatjana Mijatović podacima koje je iznela u javnost, a to je podatak da je po evidenciji NSZ u Zrenjaninu u oktobru 2016. godine bilo 16468 nezaposlenih lica, a u oktobru 2017. godine samo 6386 nezaposlenih lica, ovi podaci potkrepljuju naše tvrdnje da je Zrenjanin u prethodne dve godine napustilo preko 15000 građana. Ako vladajući režim nastavi ovakvu pogubnu politiku, biće im potrebno mnogo autobusa diljem cele Srbije da skupljaju radnu snagu za strane kompanije -istakao je Radosavljević.