Više stotina građana okupilo se sinoć, na drugom protestu „1 od 5 miliona“, ispred Robne kuće Beograd, gde su se prisutnima obratili Nenad Kulačin (novinar i kolumnista dnevnog lista Danas) i Ivan Olujić (student). Protestima su se po drugi put pridružili i radnici Pošte Srbije, a prvi put i zrenjaninski poljoprivrednici.

Ivan Olujić je ponovio zahteve formulisane pred prvi protest, naglasivši da je neophodno da se mladima omoguće uslovi da ostanu u Zrenjaninu, da se sazna istina o vodi, da se preispita imovina funkcionera i da sadašnja vlast podnese ostavku. Novinar Nenad Kulačin podsetio je prisutne da se šetnjom bore za svoju slobodu i za pravo da misle svojom glavom i kategorično porekao bilo kakvu vezu učesnika protesta sa nasiljem.

Zvuci pištaljki u kombinaciji sa nezadovoljstvom odjekivali su ulicama Zrenjanina, a ruta je ovoga puta bila nešto duža i vodila je ka naselju 4. jul. Preko magistrale i kroz Koče Kolarovu, kolona je stigla i do Ulice dr Laze Kostića, a preko Pančevačke, Đure Jakšića i Zmaj Jovine vratila se do Trga slobode.

Organizacioni tim se zahvaljuje svim prisutnim građanima, kao i policiji na profesionalno obavljenom poslu, i poziva sve da se pridruže i na trećem protestu, zakazanom za sledeći četvrtak, na istom mestu i u isto vreme.