Sport- Vaterpolo reprezentacija Srbije pred oko 500 gledalaca koji su pružili maksimalnu podršku, pobedom je počela odbranu titule u Svetskoj ligi, pošto je sinoć na Gradskom bazenu pobedila Rumuniju sa 12:3 (4:1, 2:0, 4:1, 2:1) u prvom kolu Grupe A.
 

Srbija je od starta utakmice bila bolji rival, nametnula je svoj ritam u bazenu i postepeno  uvećavala prednost. Najraspoloženiji na utakmici bio je  Viktor Rašović koji je s dva gola u prvoj četvrtini  predvodio „delfine“ ka pobedi.podrška sa tribina ni u jednom trenutku nije nedostajala, a naši vaterpolisti opravdali su ulogu favorita.

Najefikasniji bio je Viktor Rašović sa tri gola, dva je dodao Nemanja Ubović, dok su se po jednom u listu strelaca upisali Sava Randjelović, Andrija Prlainović, Filip Filipović, Nikola Jakšić, Miloš Ćuk, Strahinja Rašović i Djordje Vučinić.

SRBIJA: G.Pijetlović, Vučinić, V.Rašović, Ranđelović , Ćuk , Lazić, Ubović, Jakšić, Filipović, Prlainović, S.Rašović, Rističević. Selektor: Savić.

RUMUNIJA: Tic, Radu 1, Negrean, Fulea, Antipa, Priotesa 1, Đorđesku, Ćoveanu 1, Kalin, Oanta, Ginab, Vranceanu, Abrudan. Selektor: Stanojević.

Srbija će naredni meč igrati 12. decembra protiv Crne Gore.