ZRENJANIN- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, uhapsili su u više odvojenih akcija u prethodnih nekoliko dana 106 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivična dela teške krađe, krađe i razbojništvo.

Akcije, usmerene na suzbijanje imovinskih delikata realizovane su na teritoriji policijskih uprava Beograd, Valjevo, Bor, Vranje, Zaječar, Zrenjanin, Jagodina, Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Leskovac, Novi Pazar, Novi Sad, Požarevac, Prijepolje, Smederevo, Sremska Mitrovica i Čačak

Uhapšeni su osumnjičeni da su u prethodnom periodu izvršili više od 200 teških krađa, krađa i razbojništava. Takođe, podnete su i krivične prijave u redovnom postupku protiv još 37 osoba.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zrenjaninu uhapsili su M.B. (1982) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio dva krivična dela razbojništva.

Policija je prilikom pretresa kod osumnjičenog pronašla i oduzela televizor i dva zvučnika, koji potiču iz krivičnih dela.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Bečeju, a sudija za prethodni postupak odredio mu je pritvor do 30 dana.

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zrenjaninu uhapsili su po osnovu naredbe za prinudno dovođenje Osnovnog suda u tom gradu V.Š. (1978) koji je osumnjičen za teške krađe.

Protiv osumnjičenog su, po nalogu nadležnog tužilaštva, podnete još tri nove krivične prijave u redovnom postupku za tešku krađu, tešku krađu u pokušaju i krađu.