U Kulturnom centru Zrenjanina u sredu, 13. decembra,  održana je Konferencija za medije povodom završetka Likovnog konkursa 30X30 i otvaranja ovogodišnjeg Likovnog salona.

O projektu, njegovom značaju, ciljevima i o ovogodišnjoj temi likovnog konkursa govorili su Goran Marinković  direktor Kulturnog centra Zrenjanina, Mr Milutin Mićić  autor projekta i Sandra Banjanin urednica programa vizuelnih umetnosti Kulturnog centra. Reč je o jednom od najznačajnijih programa projekata Kulturnog centra Zrenjanina koji se, u kontinuitetu, realizuje već 12 godinu za redom.

 

Na Likovni konkurs 30×30, 2107. godine prijavilo se 240 autora iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije, Bugarske, Hrvatske, Argentine i Makedonije.

Žiri u sastavu Ana Stanar, istoričarka umetnosti i mr Milutin Mićić, akademski slikar i autor projekta odabrao je 23. 11. 2017. godine, radove 153 autora i dodelio tri nagrade.

Dobitnik prve nagrade je Vukašin Milović za rad „Tragovi vremena“, druge nagrade  Miroslav Munižaba za rad „Epicentar“, a treće Marika Mihaljfi za rad „Ovde sam na sigurnom“.


Otvaranje izložbe, ovogodišnjeg Likovnog salona zakazano je za 15. decembar u Kulturnom centru Zrenjanina u 19 časova. Publika će imati priliku da pogleda najupešnije radove učesnika ovogodišnjeg konkursa do kraja godine.