Zrenjanin- Zimska služba  JKP “Čistoća i zelenilo“ ove godine biće zadužena za iznošenje snega iz ulica užeg centra grada, kao i  čišćenje i uklanjanje snega i leda sa  (trotoari, parkinzi, biciklističke staze, stepeništa na mostovima i nadvožnjacima), posipanje javnih površina odgovarajućim sredstvima (so i kameni agregat) radi sprečavanja stvaranja poledice i kliznih mesta, razgrtanje i odnošenje snega  iz užeg centra grada kada  snežni  pokrivač dostigne 50 cm ili smeta pešacima, biciklistima i ostalim učesnicima u saobraćaju. Zimska služba radi u periodu od 15. novembra do 15. marta i

Načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević sa saradnicima, direktorom JKP „Čistoća i zelenilo“ Zoranom Protićem obišla je danas  zimski punkt preduzeća “Čistoća i zelenilo” u Zrenjaninu i upoznala se sa mogućnostima ovog preduzeća.

-Današnja poseta dogovorena je na poslednjoj sednici okružnog štaba za vanredne situacije, gde su  lokalne samouprave podnosile izveštaje o pripremljenosti za nastupajuću sezonu. Veoma je važno da ti izveštaji odgovaraju stvarnom stanju, da bi znali  čime raspolažemo i kako možemo dočekati predstojeću sezonu. Danas smo videli da je mehanizacija spremna, ispravna i da JKP „Čistoća i zelenilo“ poseduje dovoljno soli i rizle. Na osnovu toga svi mogu  biti uvereni da ćemo spremno dočekati zimsku sezonu-rekla je Snežana Vučurević.

 

-Prema programu rada, za održavanje grada u  zimskom periodu biće angažovan  veći broj radnika (50), a od mehanizacije su spremni: 2 kamiona „Zastava“, 2 kipera,  3 traktora IMT 560, 3 traktora „Antonio Karraro“ koji su opremljeni daskama za guranje snega i posipačima,  2 skipa, 1 Bob-Cat, 1 top za sneg i mini čistilica . Za ovu zimu obezbeđeno je  100 tona soli i 60 tona kamenog agregata- istakla je Danijela Tančić PR JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin i dodala da je po gradu lociran i  određen broj spremnika za so u koje može da se odloži 1000 kg soli, a  isti omogaćavaju efikasniji rad zimske službe. Stepen angažovanosti zimske službe zavisiće od vremenskih uslova. Prioritet održavanja u zimskoj službi imaju ulice iz I prvog stepena održavanja (uži centar) i svi mostovi iz programa održavanja, javno prometne površine uz magistralu i ostale javno prometne površine iz programa II stepena održavanja.