Politika- Zrenjaninski Supermen, u narodu manje poznat kao gradonačelnik Čedomir Janjić, nedavno je izjavio kako se novinari obraćaju pogrešnoj adresi kada pitaju za fabriku vode jer nije grad taj koji je raspisao tender, ali kako on ipak preuzima odgovornost za SVOJA javna preduzeća. „Već više od godinu i po dana u ime Demokratske stranke borim se sa gradom i sa javnim preduzećem kako bi se konačno saznala kompletna istina o izgradnji postrojenja za prečišćavanje vode. Investitor je bio izuzetno predusretljiv čim su barem neki od detalja tek sad isplivali na površinu, ali činjenica je da ova njihova igra košta građane i da će tek da nas sve košta u budućnosti“ izjavila je odbornica Alisa Kockar.

Predsednik Pokrajinske vlade tvrdi da ne razmišlja previše o scenariju u kom će država morati da pokrije 6,5 miliona evra koje investitor može da naplati zbog nastale štete. Naravno da o tome ne razmišlja jer taj novac neće dati on, već će se uzeti od naših para, novca građana.

S druge strane, kada pogledate sajt Vodovoda, o problemima nema ni reči i svaka informacija krije se što je bolje moguće. Dodatni razlog za brigu jeste to što su nas ugovorom obavezali da nećemo koristiti tuđe usluge dok je ugovor na snazi, dakle, niti možemo da dobijemo vodu od Sinerteka, niti je možemo pribaviti na neki drugi način, pojasnila je Alisa Kockar i zaključila da je krajnje vreme da se prestane sa neozbiljnošću i igrama: „Vlada Srbije mora u što kraćem roku da reše problem sa kojim se suočavamo, kako građani ne bi bili na još većem gubitku, a Demokratska stranka poziva i lokalne političare da preuzmu odgovornost za (svoja) javna preduzeća: Ivana Devića kao direktora, Čedomira Janjića kao gradonačelnika, Sašu Santovca kao zamenika gradonačelnika, Sinišu Gajina kao rukovodioca službe informisanja i Gorana Tajdića gde god se danas nalazio… Vreme je za stvarno preuzimanje odgovornosti i za ostavke.“