Zrenjaninci dovedeni u zabludu

Politika- Dom zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ demantovao je navode koje je ginekolog dr Slobodan Vukanić izneo u svom intervjuu. Naime, dr Vukanić je govorio o novim metodama koje su dostupne ženama u Zrenjaninu, a Dom zdravlja se ogradio od celog intervjua, tvrdeći da pomenute usluge nisu ugovorene sa RFZO i da su svi izneti podaci isključivo na ličnu odgovornost dr Vukanića.

Predsednik saveta za zdravstvo Srpske napredne stranke u Zrenjaninu ima odgovornost prema građanima Zrenjanina i očekujemo da se i sam obrati javnosti i objasni situaciju. Korisnice usluga Doma zdravlja dovedene su u zabludu radi lične promocije, a činjenica da procenat žena koji dolazi na preglede već nije zadovoljavajuć, odgovornost doktora čini još većom.

Odbornica Alisa Kockar ukazala je na važnost problema: „Godinama već pokušavamo da ukažemo na neophodnost uključivanja većeg broja žena u sistem zdravstvene zaštite, posebno imajući u vidu mlade žene koje nikada nisu bile na preventivnom pregledu i žene sa sela koje ograničava nedovoljno razvijen javni prevoz. Ko god da građanke Zrenjanina dovede u zabludu, mora da preuzme odgovornost, a nadležne institucije da se pobrinu da se tako nešto više ne ponovi.“

 

Povezani članci

2 Comments

 1. Mihaila

  dr Vukanić sve što je rekao čista je ne istina, radnog staža u Krki ima 4-5 meseci i nešto malo više u PharmaSwiss-u i to kao stručni saradnik (trgovački putnik), kakav naučni saradnik, to je sve lako proverljivo.
  Naša generacija sa faxa zna ko je Vukanić, a da ne bih trošila reči na sve ovo što je izjavio imam utisak da čitamo o nekom izuzetno obrazovanom i velikom intelektualcu, što ovoga puta nije tačno, ali čovek voli da pozajmljuje identitet.
  Sve što je „dr“ nabrojao može se vrlo lako proveriti i stati na kraj sa izmišljotinama jer stvarno neko može pasti u zabludu da je on nešto što zapravo nije.
  Svaka čast na demanti Doma zdravlja ali i Alisi Kockar što je to javno izrekla.

  Reply
 2. KoleginicaNS

  Koleginice, ne samo Vasa generacija, sve nas je docekao i ispratio za svojih 20 godina studiranja. Svi znamo ko je Slobo Vukanic.

  Reply

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap