Politika- Dom zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ demantovao je navode koje je ginekolog dr Slobodan Vukanić izneo u svom intervjuu. Naime, dr Vukanić je govorio o novim metodama koje su dostupne ženama u Zrenjaninu, a Dom zdravlja se ogradio od celog intervjua, tvrdeći da pomenute usluge nisu ugovorene sa RFZO i da su svi izneti podaci isključivo na ličnu odgovornost dr Vukanića.

Predsednik saveta za zdravstvo Srpske napredne stranke u Zrenjaninu ima odgovornost prema građanima Zrenjanina i očekujemo da se i sam obrati javnosti i objasni situaciju. Korisnice usluga Doma zdravlja dovedene su u zabludu radi lične promocije, a činjenica da procenat žena koji dolazi na preglede već nije zadovoljavajuć, odgovornost doktora čini još većom.

Odbornica Alisa Kockar ukazala je na važnost problema: „Godinama već pokušavamo da ukažemo na neophodnost uključivanja većeg broja žena u sistem zdravstvene zaštite, posebno imajući u vidu mlade žene koje nikada nisu bile na preventivnom pregledu i žene sa sela koje ograničava nedovoljno razvijen javni prevoz. Ko god da građanke Zrenjanina dovede u zabludu, mora da preuzme odgovornost, a nadležne institucije da se pobrinu da se tako nešto više ne ponovi.“