Politika- Gradski odbor SRS Zrenjanin podseća javnost na realno stanje stvari u srpskoj privredi i u Zrenjaninu, koje je najblaže rečeno poražavajuće,na još jedan u nizu stečajeva propalih preduzeća,kojima izgleda nema kraja.Proizvođač plovnih objekata „Šipjardbomeks 4M”,na osnovu relevantnih podataka trenutno duguje 2,7 milijardi dinara, vlasnik kompanije i postojeći menadžment nemaju plan reorganizacije niti bilo kakvih šansi za ozdravljenje jedinog preostalog u severnoj pokrajini proizvođača plovnih objekata. Privredni sud u Zrenjaninu je doneo rešenje o otvaranju stečajnog postupka, za stečajnog upravnika imenovan je Dušan Lazić iz Zrenjanina, poverioci imaju rok od 90 dana da prijave potraživanja.


Istine radi, činjenica je da su potraživanja dvostruko veća od vrednosti imovine, možemo da pretpostavimo da će da se namire bankari, a po već uigranom pravilu bivši radnici će ostati zasigurno „kratkih rukava” i praznih džepova. Situacija je više nego alarmantna, radnici ostaju bez posla, dugovi se nagomilavaju, a rešenja nema ni na pomolu.

Gradski odbor SRS Zrenjanin smatra da rešenje nagomilanih problema koje opterećuju društvo u celini, vidimo kroz ulaganje u sopstvene kapacitete, jačanje seoskih sredina, ostanak mladih u državi, subvencionisanje poljoprivredne proizvodnje, prehrambene i prerađivačke industrije koja je totalno zamrla nad najezdom uvozne robe, budžeti za navedene namene kako na lokalu, tako na pokrajinskom i republičkom nivou su poražavajući, svi se deklarativno zalažu za iste ali u praksi nema vidnih pomaka i napretka. Ako vladajuća većina misli da je rešenje nezaposlenosti jedino izvodljivo masovnim slanjem radnika u inostranstvo i zapošavanje u stranim kompanijama koje su nas vratile u robovlasničke odnose, kojima je jedini cilj zatiranje osnovnih ljudskih prava i stvaranje profita na našoj muci i bedi, onda su definitivno protiv interesa većine građana. Ako se nastavi ovim pogubnim putem, vlast će postojati zarad sebe same, drugih građana neće ni biti, natalitet nam je u debelom minusu, odliv stanovništva u debelom plusu,rezultat:država u odumiranju- istakao je predsednik GO SRS Zrenjanin Dalibor Radosavljević.