Udruženje antifašista Zrenjanina oštro se protivi ideji o promeni naziva grada.
Smatramo da je nedopustivo olako poigravanje sa tekovinama antifašističke borbe.

Nažalost, u zemljama nastalim na razvalinama bivše Jugoslavije, sveprisutne su ideje revizionizma i pokušaja poništavanja herojskih dela pojedinaca koji su dali svoje živote u borbi protiv nacista i fašista.

Narodni heroj Žarko Zrenjanin jedan je od nasvetlijih primera pokreta otpora idejama Adolfa Hitlera i njegovih sledbenika. U godinama pogroma, holokausta i apsolutne dominacije politike “krvi i tla“, Žarko Zrenjanina se hrabro borio i u toj borbi i poginuo. Najveći banatski grad imao je čast poneti njegovo slavno ime.
Godine koje su nastupile predstavjale su godine velikog privrednog napretka Zrenjanina. Naš grad je sedamdesetih i osamdesetih godina dvadesetog veka, uz Ljubljanu i Maribor, bio jedan od tri najveća industrijska centra Jugoslavije. Uspesi u oblasti kulture, obrazovanja i sporta bili su svakodnevnica.

Zrenjanin je bio mesto u kojem se dobro živelo od svoga rada, bez obzira na ime, prezime, versku ili nacionalnu pripadnost.

U danima kada naš grad ekonomski posrće, pada ispod republičkog proseka u svim ekonomskim parametrima, pitanje promene imena Zrenjanina je kranje nepotrebno stavljeno na dnevni red.

Okupimo se oko ideje napretka, a ne ideje podela. Nađimo ono što nas povezuje, a ne ono što nas razdvaja.

Iz tih razloga, ponovo snažno kažemo  NE PROMENI IMENA GRADA ZRENJANINA- poručili su iz Udruženja antifašista Zrenjanina.