Zrenjanin- Izložba radova Nevene Pavlović  „Crteži“ biće otvorena u petak, 23. ferbuara u 19 časova u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina.

Nevena Pavlović rođena je u Kraljevu 1991. godine. U rodnom mestu, završila je umetničku školu, a 2015. godine Filološko-umetnički fakulteta u Kragujevcu, odsek za primenjenu umetnost, smer zidno slikarstvo u klasi profesora mr Gorana Rakića. Master je završila 2016. na istom fakultetu, pod mentorstvom docenta dr Jelene Šalinić Terzić. Izlagala je na više grupnih i pet samostalnih izložbi. Radovi koje se predstavljaju zrenjaninskoj publici urađeni su u tehnici olovke u boji i grafita na papiru.

Crteže Nevene Pavlović, dr um. Jelena Šalinić Terzić označava kao crteže koji plene pažnju specifičnim likovnim rafinmanom i kontrolisanom ekspresijom, odajući autora koji likovni proces doživljava kao autentični pohod u prostor beline, uvek nov i drugačiji. U igri posmatranja, koja nije lišena specifične „opojnosti“, crtač hrabro, ali i oprezno prihvata sve izazove i rizike, jer „… samo je u igri to rizikovanje slobodno.“  Gradi i razgrađuje tkivo lika portretisanog bića vođen nekom unutarnjom logikom i osećajem za meru. Stvara crtež kao svedočanstvo o gledanom i viđenom, kao delo koje je znak u vremenu, i putokaz prema sebi.