Politika- Hoćemo olakšice za porodice sa troje i više dece. Pokret za decu “Tri plus“ uputio je inicijativu i dopis gradonačelniku Zrenjanina Čedomiru Janjiću početkom novembra 2017. godine, u kojem se predstavlja projekat koji bi omogućio porodicama sa troje i više dece besplatan parking u gradu i mogućnost ostvarivanja popusta prilikom kupovine u maloprodajnim objektima i uslugama javnih preduzeća i ustanova koji su u nadležnosti grada. Prema statističkim podacima, oko 50% porodica sa troje i više dece su na ivici siromaštva. Inače, u Srbiji od ukupnog broja samo 7,8% porodica ima troje i više dece. To nam govori da budžet grada Zrenjanina za 2018.godinu ne bi bio previše opterećen, a porodicama bi ove olakšice mnogo značile. Na ovu inicijativu gradonačelnik Zrenjanina nije odgovorio.

Isti ovakav projekat već je zaživeo u Čačku i veliki broj građana sa zadovoljstvom je primio vest da će im troškovi života biti smanjeni.
U javnim nastupima zrenjaninski gradski čelnici ističu svoju zabrinutost zbog slabog prirodnog priraštaja, a kada im se ukaže prilika da urade nešto po tom pitanju, nigde ih nema.

-Da su pozitivno odgovorili na ovu inicijativu slobodno bi mogli da kažemo da grad Zrenjanin vodi pronatalitetnu politiku. Ovako, moramo da ih podsetimo, da ukoliko želimo da nam se rađa više dece, neophodno je preduzeti i određene mere. Kada se u Zrenjaninu Dveri budu pitale, naša glavna preokupacija biće boljitak zrenjaninske porodice, a ovakva i slične inicijative koje bi za cilj imale povećanje nataliteta, svakako bi dobile pozitivan odgovor- istakao je Obrad Stanović predsednik GrO Dveri Zrenjanin.