Politika- U petak, 09. februara 2018. godine u organizaciji MO SPS iz  Melenaca i udruženja žena „ Đurđevak“, organizovano je druženje sa decom iz OŠ “ Dr Boško Vrebalov” iz Melanaca.


-Druženje je imalo za cilj da se deca koja su došla u pratnji pedagoga škole i učiteljice, upoznaju sa starim običajima, kulturom, kako se prave narodne rukotvorine i drugo, rekao je predsednik MO SPS iz Melanaca, Goran Janković.

Tokom druženja deca su pevala stare pesme, recitovala, igrala, objašnjenjo im šta je to prelo, kako su se nekada mladi sastajali i šta je to tkz.rogalj, imala su priliku da krune kukuruz i osete stare običaje, istakla je Zora Berar, predsednica udruženja žena “Đurđevak”.

Druženje je proteklo u izuzetno veseloj i pozitivnoj atmosferi, uz degustaciju kolača pravljenih na starinski način i druge slane i slatke đakonije. Na kraju ovog lepog druženja, na jednom velikom papiru deca su napisala zahvalnicu i svako po na osob je nacrtao nešto. Pošto su se organizatori pokazali kao dobri domaćini, dobili su poziv da sledeće druženje bude organizovano u školi, gde će im deca biti domaćini.