Politika- Posle petooktobarskih promen Zoran Đinđić je rekao: „Nemamo čarobni štapić, ali ono što imamo jeste naše znanje, poštenje i energija“. Na ovim temeljima započete su reforme u Srbiji 2000. godine, u čijem je sprovođenju najveći doprinos dala Demokratska stranka.

18 godina kasnije gradu Zrenjaninu, kao i Srbiji uopšte, iznad svega su potrebni hrabri i odgovorni ljudi, koji su sposobni da se dobro organizuju i punim kapacitetom preuzmu odgovornost u rešavanju brojnih problema. U gradu Zrenjaninu gotovo i da ne postoji oblast u kojoj problem nije i sistemske prirode. Pomenute 2000. godine Demokratska stranka je uspostavila zaokret u političkom kursu Srbije s jedne strane, a s druge strane ponudili smo konkretna rešenja za brojne nagomilane, nasleđene probleme iz prošlosti, a koji su se odnosili na svakodnevni život građana. Najveći pomaci iz oblasti poljoprivrede, infrastrukture, investicione politike ostvareni su za vreme Demokratske stranke.

„Kao što sam i obećao kada sam izabran na mesto predsednika Gradskog odbora Demokratske stranke, urađen je plan za Zrenjanin koji se direktno odnosi na unapređenje kvaliteta života u Zrenjaninu,” izjavio je Miroslav Simanić i dao samo kratak uvid u ono što će uskoro biti predstavljeno i dostupno svim građanima, „Smatram da kvalitet života u gradu treba da se zasniva na nekoliko stubova: saobraćajna infrastruktura, investiciona politika, kultura, sport i zabava. Kada se govori o saobraćaju, izgradnja obilaznice je apsolutni prioritet, jer bi se na taj način rasteretio gradski saobraćaj. Takođe, treba stvoriti uslove za ekološke vidove saobraćaja (biciklističke staze) i raditi na njihovoj realizaciji. Investicije iz IT sektora su važne sa stanovišta ekonomskog razvoja grada, jer imaju ogroman izvozni potencijal. U tom smislu Zrenjanin mora da postane sredina u kojem će najbolji studenti Elektrotehničkog, Mašinskog, ali i drugih fakulteta imati šansu da u potpunosti realizuju svoje profesionalne ambicije. Pošto kao društvo težimo ka EU, podsticaćemo vrednost i značaj „malog porodičnog biznisa“, posebno u naseljenim mestima. Kultura mora imati strateško mesto razvoju grada Zrenjanina, kao i okolnih mesta. Ona je kičma društva i treba joj dati značajno mesto. Nijedna institucija kulture ne sme biti ugašena pod izgovorom ekonomske neopravdanosti. Svako naseljeno mesto mora imati biblioteku, ali ono što je takođe važno jeste da se u svakom naseljenom mestu radi na stvaranju amaterskih kulturnoumetničkih društava, što se može postići saradnjom sa profesorima književnosti, likovne i muzičke kulture.“

Gradski odbor Demokratske stranke će, pored kritike sadašnje vlasti, ubuduće voditi i pozitivnu kampanju, gde ćemo nuditi konkretna rešenja za ključne oblasti koje čine srž života u gradu Zrenjaninu. Demokratska stranka ima ljude koji će u okvirima demokratske politike doneti bolji život građankama i građanima Zrenjanina. Mislim da je došlo vreme kada građani treba da se polako prisećaju vremena kada je upravo Zrenjanin postao jedan od prvih gradova u Srbiji koji je dobio demokratsku vlast.