Politika- „Zrenjanin ima veliki potencijal i uvek će imati podršku Vlade Republike Srbije kako bi građanima obezbedili adekvatne uslove za život. Banat mora da se razvija, a Zrenjanin kao njegov centar će biti pokretač novih investicija i velikih projekata“ – istakao je predsednik Republike Srbije i predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić prilikom današnjeg polaganja kamena temeljca za proizvodne pogone južnokorejske kompanije „Eseks Jurop“ .
 
Ukupna vrednost ove investicije iznosi 30,4 miliona evra, od čega je država Srbija pomogla sa 1,6 miliona, pri čemu će u pogonima ove fabrike biti zaposleno 160 Zrenjaninaca, što jasno ukazuje da Srpska napredna stranka zahvaljujući svojoj odgovornoj politici kontinuirano radi na privlačenju domaćih i stranih investitora.

Predsednik Aleksandar Vučić je prilikom današnje posete rekao da je veoma zadovoljan što Zrenjanin ima stabilnu privredno-ekonomsku klimu, ali i što je nezaposlenost vidno smanjena.

„Posebno zadovoljstvo je kada čujete da firme poput Drekslmajera zapošljavaju nekoliko hiljada ljudi, ali i da će proširiti svoje kapacitete. To govori da ovaj grad ide uzlaznom putanjom, da se ulaže u privredu, ali i u infrastrukturu. U narednom periodu počinjemo sa realizacijom brzih saobraćajnica između Zrenjanina i Novog Sada i Zrenjanina i Beograda, a ta investicija biće oko 200 miliona evra. Mislim da će to da bude dodatni zamajac za investitore koji žele da dođu u Srednji Banat, značiće za ljude koji žele da ostanu u Banatu, da žive i rade, da unaprede svoj životni standard i ostanu sa porodicama na svojim ognjištima“ – istakao je Vučić.

Politika Srpske napredne stranke se zasniva na brizi o građanima i konkretnim razvojnim projektima. U prethodnom periodu smo doveli mnogobrojne investitore, nastavićemo dalje sa pregovorima kako bi se broj proizvodnih pogona, ali i radnih mesta uvećao, ali i kontinuirano raditi na unapređenju industrijske zone. Želimo dodatno da razvijamo naš Zrenjanin, da građanima pružimo još bolje uslove kako bi nesmetano živeli i radili u svom gradu, a zahvaljujući mudroj i vizionarskoj politici predsednika Aleksandra Vučića to ćemo i ispuniti.