Darko Tošić i trener Predrag Kandić

Sport-  Pred start drugog dela Srpske lige „Vojvodina“, Darko Tošić sportski direktor Radničkog, održao je sastanak sa igračima i podsetio šta ih čeka i šta se od njih očekuje. Podsetimo, Radnički je sedmi na tabeli od 16 ekipa u ligi i iz osam pobeda ima 24 boda.

-Zadovoljni smo prvim delom sezone, davno smo je analizirali i od početka priprema okrenuti smo nastavku sezone. Svako želi da u nastavku bude bolji , a mi hoćemo da produžimo nit jesenjih rezultata i da budemo jači. Prošlog leta skockali smo mlad i školovan tim od igrača rođenih ovde i zacrtali da su opstanak i njihova afirmacija prioritetni ciljevi.

-Teoretski još nismo obezbedili opstanak, u fokusu je 15 etapa i 45 bodova i za svaki treba da se borimo. Pratim svaki trening i stalno razgovaram sa trenerom Predragom Kandićem i znam da je ekipa kondiciono dobro pripremljena, da je bilo dobre igre na testovima, ali ništa ne sme i ne treba da nas izbaci iz koloseka. Moja poruka igračima bila je jasna da u nastavak treba da uđu bez opterećenja i pritiska kao što su i letos uradili. Kroz nadigravanje treba da traže rezultat i imaju podršku i poverenje svih u klubu- rekao je  je Darko Tošić.

Jesenas je Radnički imao sedam bonusa, sad su neke pustili na kaljenje u obližnje klubove i ipak  i dalje imaju više bonusa nego ostali klubovi.

U stručnom štabu pre dva dana došlo je do promene. Danilo Pustinjaković nekadašnji golman Proletera, Banata, Čukaričkog i Novog Pazara, biće  pomoćnik Predraga Kandića. On će biti zadužen za rad sa golmanima prve ekipe, a biće registrovan kao treći čuvar mreže. Goran Gavrilović biće zadužen za golmane u omladinskom pogonu i Akademiji Bambi.

Radnički svoju prvu utakmicu u drugom delu sezone igra 10. marta od 14:30 časova  u gostima protiv imenjaka iz Sremske Mitrovice.

 

Izvor: Budimir Cvijetić