Ministarstvo odbrane Republike Srbije svake godine raspisuje konkurs za upis učenika u Vojnu gimnaziju, Srednju stručnu vojnu školu, Vojnu akademiju i Medicinski fakultet VMA.

U zrenjaninskim srednjim školama danas je održana promocija vojnih škola.

Promociju su održali kadeti 146. klase kopnene vojske Srbije David  Dabić  i Teodora Tomović.

„Zainteresovani učenici treba da ispune opšte i posebne uslove konkursa za upis u Vojne škole i Vojnu Akademiju koji je objavljen 15. februara i trajaće do 31. marta. Ove škole pružaju vrhunsko obrazovanje i mnoštvo novih iskustava i benefita, kao što je siguran i stalan posao nakon samog završetka školovanja. Naravno, pored toga kadeti ostvaruju i nova poznanstva, prijateljstva ip ljubavi kroz sve četiri godine školovanja. Sam život na Akademiji veoma je organizovan te su disciplina i poštovanje pravila na prvom mestu. Uz to, stvaranje radnih navika, sazrevanje i osamostavljivanje sastavni su deo boravka u Vojnim školama. Zbog toga mislim da je Vojni poziv prava stvar za mlade koji gaje neizmernu ljubav prema otadžbini i žele da iskuse nove izazove u svom životu“, rekla je kadet, Teodora Tomović.

„Da bi se kandidati prijavili neophodno je da ispunjavaju opšte i posebne uslove konkursa. Za prijavu kandidata neophodno je da budu državljani Republike Srbije i da imaju prebivalište na teritoriji Srbije. Takođe moraju ispunjavati zdravstvene medicinske uslove koje utvrđuje nadležna vojno lekarska komisija“, objasnio je kadet, David Dabić.

Konkurs je otvoren do 31. marta 2023. godine!

POGLEDAJTE SVE DETALJE KONKURSA:

Konkurs za upis u Vojnu akademiju OVDE

Konkurs za upis na Medicinski fakultet VMA OVDE

Konkurs za upis u Vojnu gimnaziju OVDE

Konkurs za upis u Srednju stručnu vojnu školu „1300 kaplara” OVDE

 

POČELE PIJAVE ZA UPIS U VOJNE ŠKOLE (VIDEO)

ŠTA SVE NUDI VOJNA ŠKOLA

  • Kompletne troškove školovanja
  • Savremeno visoko obrazovanje i naučno -istraživački rad na akademskim studijama
  • Proveru stečenih znanja na terenima
  • Učešće  na naučnim konferencijama i seminarima
  • Mesečna primanja prilagođena  godini studiranja i uspehu
  • Obuku u skijanju i upravljanju motornim vozilima
  • Korišćenje sportskog centra