Sport- U polufinalu memorijalnog turnira RTS-a “Igrajmo za 16” u Zrenjaninu igraće JKP “Vodovod i kanalizacija” i Vatrogasna brigada. U drugom polufinalu snage će odmeriti studenti, Tehnički fakultet Zrenjanin i Fakultet za menadžment. Ovo je odlučeno žrebom nakon završetka drugog dana turnira.

 

Zbog zauzetosti Kristalne dvorane, ranije najavljeni termin polufinala je promenjen i te utakmice će se igrati u ponedeljak 12. marta sa početkom u 10 časova. Iz istog razloga će termin finala biti određen nakon što se odigra polufinale Neizvesno je bilo u obe preostale četvrtfinalne utakmice.

JKP “Vodovod i kanalizacija” je savladala JKP “Čistoća i zelenilo” tek nakon izvođenja penala (4:3). U regularnom toku je meč završen 2:2. Istakao se kod pobednika Marko Srdić koji je uz dva gola iz igre bio strelac u penal seriji. Kod “Čistoće” je Ivan Vukoje bio najpre junak, jer je trideset sekundi pre kraja izjednačio, ali potom nije iskoristio penal.

Ekipa Kompanije Koveris za koje igraju iskusni Vladimir Gal i Dušan Bašić imala je kapitalno vođstvo u drugom poluvremenu od 3:1, ali su fudbaleri ekipe Tehničkog fakulteta predvođeni Dušanom Furtulom i Nenadom Kulićem imali više snage za finiš i preokrenuli rezultat na 4:3. Ovo je studentima treći nastup na memorijalu, a prvi put su prošli u polufinale.