Zrenjanin- Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ organizovaće 23. marta u 19h književno veče na kome će se ljubiteljima pisane reči predstaviti Bogdan Stevanović Blogdan, pisac iz Beograda.
Bogdan Stevanović  govoriće o svom novom delu „Obloge od mastila“ koje je objavilo Vulkan izdavaštvo. Knjiga je zbirka koja sadrži  87 priča raspoređenih u sedam poglavlja. Pored većine tekstova sa bloga, u njoj se  nalazi i posebno poglavlje Neobjavljene priče koje sadrži sedam tekstova koji nisu bili objavljeni na blogu, već su specijalno napisani za knjigu.
Osim poglavlja Ogrebotine, Ljubav, Porodica, Balkan, Depeše sa Marsa, Neobjavaljene priče i Um, u knjizi se nalaze i svi aforizmi napisani u proteklom periodu od deset godina koliko je ova knjiga i nastajala.
Bogdan Stevanović Blogdan rođen je u Beogradu 17. decembra 1988. godine. Završio je Trinaestu beogradsku gimnaziju, a nakon toga je diplomirao na Geografskom fakultetu Univerziteta u Beogradu na Odseku za turizmologiju.
Posle osnovnih studija pohađao je master studije turističkog novinarstva na Univerzitetu Autonoma u Barseloni. Autor je projekta Svet dostupan svima, osnovanog sa ciljem pružanja informacija o turističkim destinacijama osobama koje koriste invalidska kolica. Jedan je od osnivača humanitarnog pokreta Pokaži malo da ti je stalo. Izabravši ime Blogdan, od decembra 2014. godine piše istoimeni blog koji je za dve godine okupio više od 100 hiljada pratilaca.
Priče sa bloga prenosili su vodeći onlajn i štampani mediji u zemlji i regionu.