Grad Zrenjanin, odnosno velelepni sportski objekat Kristalna dvorana, u subotu, 24. marta, bili su domaćini blizu 1.500 mladih plesača iz 50-ak plesnih organizacija, koji su nastupili na “Dance fusion 2018”, međunarodnom takmičenju u plesu. Uz lokalnu samoupravu, podršku ovom značajnom umetničkom događaju pružila je i kompanija GOMEX.

 

 

Plesači su se takmičili u kategorijama: solo, duo / trio, grupe i formacije, a bili su podeljeni po starosnim kategorijama. Discipline u kojima su se plesači nadmetali i prikazivali bile su: otvoreno, savremeni / moderni ples, klasičan balet, džez stil, umetnost, muzičko pozorište, folk, tap, akro stil, B Boying, hop stil, ulični stil, disko, orijentalni, mažoret, fit kid i latin fitnes.

Žiri je zaista imao puno ruke posla jer su svi učesnici zaista bili maksimalno uvežbani, a nije izostalo ni bodrenje publike sa tribina Kristalne dvorane.

Specijalnu nagradu kompanije GOMEX, veliku kutiju punu slaniša i slatkiša, predstavnici naše kompanije uručili su City Dance studiju iz Novog Sada i njihovoj baby formaciji, odnosno najmlađim takmičarkama ovog kluba- rekao je Nedeljko Golušin marketing menadžer kompanije GOMEX.

Valja istaći da je i ove godine „Dance Fusion“ ima humanitarnu notu – celokupan prihod od prodatih ulaznica za događaj namenjen je Dečijem odeljenju Gradske bolnice u Zrenjaninu kao i socijalno ugroženim porodicama.