Zrenjanin- 34. takmičenje u kuvanju riblje čorbe „Zlatni kotlić“ i X Memorijalni  turnir u kuvanju riblje čorbe Đula Farkaš- Faki održani su drugog dana manifestacije „Dani piva“ na Trgu slobode.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić svečano je otvorio tradicionalnu manifestaciju  „Zlatni kotlić“.

 

-Prekogranična saradnja s Mađarskom i Rumunijom, povlačenje sredstava od Evropske unije, korišćenje raznih grantova i iskustava jesu dobar pokazatelj odličnog menadžerskog potencijala koji grad Zrenjanin poseduje. Mislim da jedan profesionalan i moderan odnos i poimanje rukovođenja ovim značajnim gradom u velikoj meri doprinosi da se svi ovi sadržaji prenesu onim krajnjim korisnicima, to su građanke i građani Srbije, Srednjebanatskog okruga, AP Vojvodine- rekao je Branko Ružić.

 

Za titulu zlatni kotlić nadmetalo se dvadeset devet ekipa. Žiri je imao težak zadatak da odabere najbolju riblju čorbu, jer su se takmičili vrsni poznavaoci i ljubitelji ovog alaskog specijaliteta.

 

Prvo mesto osvojila je ekipa Dušana Lukina iz Udruženja „Da se ne zaboravi“ iz Kikinde, drugo mesto osvojila je ekipa Udruženje kuvara amatera iz Stajićeva, dok je treće mesto pripalo prošlogodišnjem pobedniku Radovanu  Subinu iz Kikinde.

 

 

Pripremljeno je i 1000 litara riblje čorbe koja je besplatno poslužena posetiocima.