Politika- Sednica Skupštine grada započela je u uobičajenom maniru – odbijanjem 22 predloga dopune dnevnog reda predloženih od strane opozicije. Odbornice Zorica Vučković i Alisa Kockar predložile su 4 dopune: 2 puta su pokušale da započnu diskusiju o famoznoj fabrici vode, ali i o nametnutoj inicijativi za promenu imena grada i o naizgled malim, ali izuzetno važnim, komunalnim pitanjima poput (ne)asfaltiranih puteva i (nikad) zamenjenih sijalica.
Odbornik Goran Kaurić upozorio je na potencijalne posledice neozbiljnog postupanja institucija u vezi sa postavljanjem i uklanjanjem splava.
Usvojena je Odluka o uspostavljanju saradnje sa Bijeljinom što je odluka koju bismo generalno podržali da smo dobili odgovor od gradonačelnika zašto Zrenjanin treba da finansira celokupnu saradnju, šta konkretno, u kom iznosu i od kojih para. Ako Bijaljina inicira saradnju, red je da se troškovi barem dele, a ne da građani Zrenjanina plaćaju sve.

Usvojena su i dva izveštaja o radu, a da nismo dobili odgovore na postavljena pitanja. Reč je o Gradskoj upravi i insitutciji Zaštitnika građana. Neke od nedoumica odnosile su se na velike fluktuacije finansijskih rezultata; pitanje kome i zašto je gradonačelnik dao olakšice u plaćanju zakupnine poslovnog prostora; zašto je 7 javnih nabavki obustavljeno, pa ponovo sprovedeno; ali i pitanje zašto je odsek za građevinske inspekcije pokrenuo preko 19.000 predmeta (plus oko 3.000 iz prethodnih godina), a nije rešio ni jedan jedini? Tražili smo i pojašnjenje na osnovu čega je Zaštitnica građana zaključila da građani nisu nezadovoljni institucijama u Zrenjaninu ako se žale na, recimo, zakazivanje pregleda u bolnici ili, još bolje, kako je iz izveštaja Centra za socijalni rad zaključila da je nezaposlenost u gradu evidentno opala, posebno ako je povećan broj socijalno ugroženih. Ukazali smo i na neophodnost da prevencija nasilja bude prioritet jer su podaci poražavajući, ali i da većina institucija, pa i sama kancelarija Zaštitnice, mora da učini više u domenu rodne ravnopravnosti.
Svetla tačka sednice jeste obećanje gospodina Virijevića da će u 2018. godini rad komunalne policije po prijavama obuhvatati i prijave koje dolaze iz naseljenih mesta tokom vikenda, ali i da će se kontrolisati parkiranje u pešačkoj zoni u centru grada.

Ipak, šok je usledio pred sam kraj sednice kada je zaključkom proširen dnevni red. Ni to ne bi bilo čudno da se tu nije nalazila jedna izrazito važna tačka, tvrdi Alisa Kockar: „Nakon tačno 15 minuta odbornici su bili spremni da usvoje Program lokalnog ekonomskog razvoja do 2020. godine. Ne samo da je bilo nemoguće pripremiti se za ovu tačku, nego se većina nije ni trudila ni da pogleda materijal, a kamoli da ga pročita! Opozicija je žustro protestovala jer je lokalni ekonomski razvoj verovatno najvažnija tema za sve nas, ali je Program svejedno usvojen. A šta u njemu piše… Naknadno ćemo da tumačimo.“