Zrenjaninsko Narodno pozorište „Toša Jovanović“ od 11. do 14. marta  domaćin je 48. Susreta profesionalnih pozorišta lutaka Srbije. Ovaj veoma značajan kulturni događaj održava se pod pokroviteljstvom dugogodišnjeg partnera zrenjaninskog teatra – kompanije GOMEX. Ovom podrškom, naša kompanija dodatno je iskazala značaj ulaganja u kulturu ali i želju da se grad Zrenjanin pozicionira visoko na teatrološkoj mapi Srbije.

U uvodu 48. Susreta svečano je otvorena i izložba „Boj na Kosovu“ lutkarke Ljiljane Branovački.

Na Velikoj sceni zrenjaninskog teatra okupljene goste pozdravili su direktor Narodnog pozorišta Ivan Francuski i pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić, dok je ovogodišnju nacionalnu smotru lutkarskih pozorišta otvorenom proglasio Mirko Krlić, predsednik Odbora za kulturu i informisanje u Skupštini Republike Srbije.

Susreti profesionalnih lutkarskih pozorišta Srbije, događaj kojeg organizuje UNIMA, ponovo je u Zrenjaninu nakon 15 godina, a prvi put ta čast domaćinu je ukazana 1969. godine. Tokom četvorodnevnog programa predstaviće se sva profesionalna pozorišta lutaka Srbije i to predstavama koje smatraju svojim najznačajnijim ostvarenjima u prethodnoj sezoni.