IZLOŽBA SKULPTURA MARKA VUKŠE U ZRENJANINSKOM MUZEJU

ZRENJANIN- Izložba skulptura Marka Vukše dobitnika prve nagrade Međunarodnog likovnog salona „30×30“ biće postavljena u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin od 20. jula do 12. avgusta 2020. godine.

Radovi sa izložbe Marka Vukše  pružaju uvid u autorov rad od 2007. do 2020.  godine. U okviru postavke biće izloženo oko 10 skulptura urađenih u  u tehnici – drvo, kamen i terakota.

 

Izložbu radova Marka Vukše, organizuje Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa Narodnim muzejom Zrenjanin. Kulturni centar već 14 godina  u saradnji sa mr Milutinom Mićićem raspisuje Likovni konkurs 30X30, nakon kog se održava istoimeni likovni salon i predstavljaju likovni umetnici, dobitnici nagrada.

 

O AUTORU

Marko Vukša rođen je 1977. u Beogradu. Diplomirao je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2001. godine. Pohađao je  majstorske radionice kod Koste Bogdanovića. Od 2016. radi kao docent na Fakultetu primenjih umetnosti u Beogradu na predmetu  Primenjeno vajarstvo.

Marko Vukša je do sada izlagao na 19 samostalnih izložbi,  a njegove  33 skulpture  se nalaze u javnim prostorima. Izlagao je i na 170 kolektivnih izložbi i bijenala u Srbiji, Crnoj Gori, SAD, Sloveniji, Rumuniji, Albaniji, Španiji, Francuskoj, Kini, Nemačkoj, Austriji i Japanu. Učesnik je i organizator više umetničkih kolonija, simpozijuma i radionica  (Srbija, Crna Gora, Rumunija, Japan, Kina, Slovenija). Pored njegovog imena beleže se i autorski projekti u Srbiji, Japanu, Sloveniji i Izraelu, a radovi mu se nalaze i u privatnim kolekcijama u Srbiji, Crnoj Gori, Kanadi, SAD, Francuskoj, Danskoj, Austriji, Japanu, Sloveniji, Kini. Dobitnik je 15 nagrada i pohvala za skulpturu (Srbija, Francuska).

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap