Zrenjanin- U okviru 68. Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine koji će se održati u Zrenjaninu, u periodu od 23. do 29. aprila, deo pratećeg programa odvijaće se i u Gradskoj narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin“. Ulaz na sve prateće programe je slobodan.
 

PRATEĆI PROGRAM 

Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine u Gradskoj narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin“

  • U utorak, 24. aprila, od 18 časova, u velikoj sali biblioteke biće održana promocija knjige „Begunci iz beznađa“ dr Miroslava Radonjića, u izdanju Pozorišnog muzeja Vojvodine. Na promociji govore: autor knjige, dr Svetislav Jovanov, dr Ljiljana Pešikan Ljuštanović i dr Zoran Maksimović

 

  • U sredu, 25. aprila, od 18 časova u velikoj sali biblioteke održaće se promocija knjige „Pozorište kao sudbina“ Aleksandra Milosavljevića, u izdanju Pozorišnog muzeja Vojvodine. Na promociji govore: autor knjige, dr Zoran Maksimović i Rajko Vesnić.
 
  • U četvrtak, 26. aprila od 17 časova održaće se predstavljanje knjige „Kreiranje identiteta pozorišta“ dr Ljubice Ristovski, u izdanju Pozorišnog muzeja Vojvodine. Na promociji govore: autorka knjige, urednik dr Zoran Maksimović i prof. dr Milena Dragićević Šešić.
    • Istog dana, od 18 časova biće predstavljena  knjiga Katalin Kač „U slavu glumca i scenske igre“ – prvih 40 godina Mađarske drame u NP Subotica. Na promociji govore: autorka knjige i dr Ljubica Ristovski.
  • petak, 27. aprila od 18 časova, u velikoj sali, Marta Arok Salaši i Goran Ibrajter govoriće na temu „Umetnost za najmlađe – strategija ili prilagođavanje“.
  • U subotu, 28. aprila od 18 časova  u velikoj sali biblioteke govore  Ljubiša Ristić i Valentin Vencel okviru programa „Susreti“.