MATIJA MATIĆ OSVOJIO ZLATNU DIPLOMU NA 49. POKRAJINSKOJ SMOTRI NAJBOLjIH RECITATORA VOJVODINE

Učenik drugog razreda OŠ „Slavko Rodić“ iz Lazareva, Matija Matić sa učiteljicom Milenom Međo je na 49. Pokrajinskoj smotri u Sečnju, 20. aprila 2018. godine, „PESNIČE NARODA MOG“ u kategoriji mlađeg uzrasta osvojio Zlatnu diplomu kao najuspešniji recitator. Navedena smotra je skup, takmičenje recitatora sa teritorije AP Vojvodine.

Pre smotre u Sečnju održano je opštinsko takmičenje u Zrenjaninu i okružno takmičenje u Čoki, gde je Matija ostvario plasman na navedenu pokrajinsku smotru najuspešnijih recitatora u Vojvodini.

Na smotri je učestvovao 61 takmičar. Takođe smotra je imala sve oblike multikulturalnosti i samim tim učesnici smotre su bili pripadnici svih nacionalnih zajednica Vojvodine.

Uspeh je tim veći, što se Matijin plasman jedini sa teritorije Grada Zrenjanina, te i prvi ovakav plasman od postojanja OŠ „Slavko Rodić“ iz Lazareva, na ostvarenom nivou.

Zlatnu diplomu dodeljuje Savez umetničkog stvaralaštva amaterea Vojvodine i Obrazovno kulturni centar Sečanj, kao domaćin smotre. Pesma koju je Matija recitovao i koja mu je donela zlatnu diplomu je „Plava zvezda“ od Miroslava Antića.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap