lazarevo6_800_533Lazarevo je u proteklog vikenda bilo domaćin, tradicionalnog trećeg po redu susreta dečijih folklora Republike Srpske i Banata u velikoj sali Omladinskog doma u Lazarevu. Po drugi put u Lazarevu  domaćin KUD „Zavičaj“ imao je privilegiju da ugosti KUD „Prosvjeta“ iz Rudog, Republika Srpska i KUD „Zavičaj“iz Zrenjanina.

Na početku koncerta voditeljka Nevena  Pemac iz Lazareva i Jovana Lazović iz Rudog pozdravile su prisutne i uz kratke retrospektive upoznale i predstavile kulturno -umetnička društva i učesnike koji su nastupali.

lazarevo4_800_533Na koncertu se okupilo oko 200 gledalaca, koji su mogli videti KUD „Zavičaj“ iz Lazareva, KUD „Prosjeta“ iz Rudo i KUD „Pionir“ iz Zrenjanina sa tradicionalnim igrama iz Srbije i područja Republike Srpske, sve nastupe pratio je harmonikaš Dušan Sujić. Pored folklora nastupio je i frulaš Draško Spasojević iz Rudog koji je svojim umećem sa frulom oduševio je prisutne, a uz besedu podsetio na slavne dane naše istorije.

 

lazarevo5_800_533Prisustvovali su predsednik KUD „Zavičaj“ Mile Vasić, Član UO odbora KUD „Zavičaj“ Ljubinka Rašo, predsednik Saveta Mesne zajednice Lazarevo Radovan Tihomirović, umetnički rukovodilac Ilija Arsić iz KUD „Prosvjeta“ Rudo, predstavnik SAKUD-a Zrenjanin Vladimir Prvulović, kao i predstavnici saveta mz „Lazarevo“ i istaknuti privrednici iz Lazara koji svojim doprinosom pomažu razvoj i očuvanje tradicije Lazareva.

Takođe sva tri kulturno-umetnička društva su nastupala i u nedelju u Kulturnom centru u okviru iste manifestacije.

lazarevo-3_800_403  lazarevo7_800_533

VIDEO