Zrenjaninska biblioteka je, u susret 44.“Pesničkoj štafeti“ osmislila nagradnu igru za osnovce „Pesnička štafeta – misteriozni pisci“. Za sada, odajemo da je 44. Štafeta posvećena našem drugaru, Igoru Kolarovu. Takođe, otkrivamo da će ovogodišnja knjiga koja prati manifestaciju biti vrlo neobična, zato što je u njenom stvaranju učestvovalo pet autora i šest ilustratora. Tih pet autora vodiće ovogodišnju Štafetu.

Štafeta se bliži, a mi smo namerno tajanestveni!

Koji su to pisci? E to očekujemo da nam vi kažete!

Nagradna igra za učenike osnovnih škola traje nedelju dan, od 5. do 12 aprila, a nagrade su sledeće:

  • prvi učesnik koji pošalje tačan odgovor imaće čast da gostuje sa piscem u jednoj zrenjaninskoj školi i učestvuje u izboru najlepših pesama kao član žirija naše biblioteke;
  • drugonagrađeni učesnik posetiće sa bibliotekarima i gostujućim pesnikom Osnovnu školu „Servo Mihalj“ u Mužlji i pomoći gostu da zasadi drvo u Aleji pesnika;
  • troje učesnika dobiće na poklon novu knjigu sa potpisima svih gostujućih pesnika ovogodišnje Štafete na velikoj završnoj svečanosti manifestacije.

Pomoć bibliotekara:

Bibliotekari će cam pomoći tako što će vam otkriti jednog autora, a to je Branko Stevanović koji je dva puta bio gost voditelj Štafete, a u otkrivanju imena ostalih autora pomoći ćemo vam sa par dodatnih informacija.

Drugi pisac je iz Novog Sada, njegov nadimak ima tri slova i najčešće se uz njegovo ime pominju Zmajeve dečije igre…

Treća gošća je književnica za decu i mlade, dobitnica nagrade Politikin zabavnik za 2017. godinu i poručuje nam da se od čitanja raste.

Četvrti gostujući pisac prvi put je gost Štafete i, iako ne liči na Šeroka Holmsa, njegove priče su zagonetne.

Peti pisac nam dolazi iz Kraljeva, već dva puta bio je voditelj Štafete, njegove scene su bajkovite, a njegove cipele stižu i na kraj sveta…

Odgovore šaljite na naš mejl: pesnickastafeta@gmail.com, a imena najbržih petoro učesnika koji su tačno odgovorili na naše pitalice objavićemo u četvrtak, 12. aprila na sajtu biblioteke: www.zrbiblio.rs i na fejsbuk stranici: Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“.