Politika- Gradski odbor Demokratske stranke u Zrenjaninu najoštrije osuđuje napad na glavnog i odgovornog urednika lista Zrenjanina i zahteva reakciju policije.

Nedopustivo je da se danas u Zrenjaninu bilo kakvi sukobi rešavaju fizičkim nasiljem, a posebno je zastrašujuće što je u pitanju narodni poslanik i predsednik Odbora za kulturu i informisanje. Gospodin Krlić mora, imajući u vidu odgovornost koju nalaže funkcija koju nosi, ali i moral, da podnese ostavku na mestu prvog čoveka odbora i da se izvini, pre svega, Daliboru Bubnjeviću, ali i svim građanima Zrenjanina koje predstavlja i koje je svojim bahatim ponašanjem osramotio.

Nadamo se da i Policijska uprava grada Zrenjanina shvata ozbiljnost situacije i da će uraditi svoj deo posla. Pre skoro godinu i po dana potpisan je Sporazum o saradnji i merama za podizanje bezbednosti novinara i sada je pravi trenutak da i Zrenjaninci, ali i građani cele Srbije, vide kakav i koliki je njegov značaj u praksi. Ukoliko reakcija policije izostane, biće poslata poruka da je sasvim u redu da udarite šamar svakome ko kaže ili napiše nešto što vam se ne dopada, kao i da je nepoverenje koje postoji između novinara i države sasvim opravdano.
Sloboda medija danas i jeste ugrožena baš zbog izostanka reakcije na sve pritiske koji su vršeni na novinare i glavne urednike, ali je sada krajnje vreme da se povuče crvena linija- rekla je Alisa Kockar portparolka Gradskog odbora Demokratske stranke u Zrenjaninu.