Politika- Srpska demokratska stranka, nastavila je sa svojim aktivnostima , na tribinam u mesnim zajednicama grašani su nam predstavili svoje probleme. Naravno jedan od najvećih problema ovih dana u Gradu na Begeju, je upravo Begej. Ovih dana je obeležen dan za zaštitu životne sredine, građani našeg grada su taj dan kao i nekoliko dana ranije, proslavili sa „gas maskama“ i blindiranim prozorima u svojim stanovima i kućama. Pitamo se da li je moguće da u 21 veku, doživljavamo nesnosan smrad od reke, iz koje su nekada naše bake kuvale ručak za svoje porodice.

Zahtevamo da se oformi tim ili odbor koji će rešiti ovaj problem i koji će Begej vratiti na nekadašnje stanje, da je to moguće, vrlo lako se mogu uveriti svi građani koji odu u Temišvar, kao i gradski oci koji su sigurno bili u tom gradu i mogli da vide kako izgleda uređena obala Begeja ,kao i sama reka.

Sve se to dešava kada je vodostaj visok, kada Tisa ne može da primi vodu iz kanala Begej, a pre svega jer Zrenjanin nema prečistač otpadnih voda. Još jedna tema za gradsku i pokrajinsku upravu.

I tako  dok je Tisa u stagnaciji, Begej počinje polako da otiče, sa njim i otpad iz grada. Smrad će privremeno uskoro nestati. Sve to tako do prve prilike, kada vodostaj ostalih reka ne poraste a muke sa zagađenjem dođu Zrenjanincima ponovo do guše. Brojne gradske vlasti najavljivale su rešavanje ovog problema, sada se najavljuje privatno-javno partnerstvo za prečistač otpadnih voda. Dok ne dođe do realizacije, biće po starom.

Na Bagljašu su nam se stanari žalili da je predsednik republike Srbije prilikom svog boravka  u Zrenjaninu, skrenuo pažnju  gradonačelniku i gradskoj upravi da rešavaju probleme sa grejanjem i vodom. Naravno, poslušali su ga, te su tako građani Bagljaša na + 20 stepeni imali to zadovoljstvo da ih sem dugo očekivanog, sunca greju i radijatori. To će svakako biti novi udar na već dobro potrošen budžet građana, tokom duge i hladne zime.

-Sve u svemu pred građanima Zrenjanina je da dobro razmisle kada sledeći put budu izlazili na biračka mesta i da biraju ljude kojima će interes grada biti na prvom mestu, ne udomljavanje stranačkih parazita- rekao je predsednik okružnog odbora SDS za Severno-banatski okrug Darko Vujčin.