Zrenjanin- U okviru 44. „Pesničke štafete“ Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ u četvrtak, 25. aprila organizuje susret pesnika Branka Stevanovića sa decom u knjižari biblioteke, Klubu knjige.Susret počinje u 18 časova. Ulaz je slobodan.
 
Ideja da se organizuju ovakvi susreti nastala je iz želje književnika koji su ovogodišnji voditelji manifestacije i bibliotekara da se tokom trajanja manifestacije omogući svoj zainteresovanoj deci i roditeljima da u poznatom ambijentu, kroz neformalan razgovor, bolje upoznaju vodeće stvaraoce književnosti za decu i mlade u Srbiji.
 
Nakon Dejana Aleksića i Jasminke Petrović, Branko Stevanović u knjižari biblioteke potpisivaće knjige, razovarati  i družiti se sa decom. 
 
Branko Stevanović (1966) piše i čita za decu i odrasle. Bavi se i priređivačkim i prevodilačkim radom. Dobitnik je brojnih priznanja u sferi književnosti za decu. 
 
Napisao je knjige: Trajanja (pesme, 1986); Nikola Vrana i golubovi (mini priče, 1990); Vrlo društvena igra (pesme, 1994); Zoološka pesmarica (pesme, 1996, 2007); Upotreba deteta (pesme, 2000); Priča o princu jedincu (bajka za izvođenje, 2004); Lepo ti kažem (pesme i priče, 2007); Foka iz potoka (slikovnica, 2008); Avanture Kraljevića Marka (pesme, 2011) i dr. 
 
Dobitnik je nagrada: Dečja knjiga godine 52. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga; Zmajev pesnički štap 53. Zmajevih dečjih igara; Nagrada Neven Prijatelja dece Srbije; Srebrno Gašino pero 23. Festivala humora za decu u Lazarevcu; Književna nagrada Momčilo Tešić; Prva nagrada dečjeg čitalačkog žirija Dositejevo pero; Nagrada 57. Zmajevih dečjih igara za izuzetan stvaralački doprinos savremenom izrazu u književnosti za decu…