Sport- U banatskom derbiju u okviru 26. kola Srpske lige grupa „Vojvodina“ pred više od 500 gledalaca, fudbaleri Borca ostvarili su pobedu nad ekipom Radničkog rezulatatom 2:0.

Bivši reprezentativac Darko Kovačević bio je gost na banatskom derbiju

Počelo je otvoreno na obe strane i već u 6. minutu na centaršut Krstinića, Lisičić-Vuković glavom loptu šalje pored gola. Igrač Borca Šušnjar Milan u 24. minutu snažno šutira sa 20 metara, ali na sreću golmana Radovića, lopta prolazi tik pored gola. Mogli su gosti pred kraj prvog poluvremena u 43. minutu do gola, ali ih je u tome sprečio odličnom intervencijom golman Radović, nakon Šuta Baroševčića sa desetak metara.

 

 

Već na startu drugog poluvremena u 54. minutu Baroševčić prolazi po desnoj strani, pronalazi Milana Šušnjara, koji glavom loptu šalje pod prečku za vođstvo Borca od 1:0. Nakon tri minuta Čigoja proigrava Savanovića, koji sa 12 metara šutira, ali golman Radović na vreme istrčava i sprečava još jedan gol. U 65. minutu igrač Radničkog  Matić uzima loptu na sredini i nosi je do šesnaesterca, predaje Radosavljeviću, koji sa deset metara iskosa šutira iznad gola golmana Trivunovića.

 

Nedugo zatim Matić dobija drugi žuti karton na utakmici u 67. minutu i Radnički ostaje sa igračem manje. Nakon pet minuta to koriste igrači Borca i uveličavaju svoju prednost preko raspoloženog Aleksandra Šušnjara, koji nakon solo prodora po desnoj strani pogađa bliži ugao za konačnih 2:0 na utakmici.

 

 

U sledećem kolu 16.05 od 16:30 časova, Radnički gostuje imenjaku  iz Nove Pazove.

Tabelu i rezultate Srpske lige Vojvodina možete pogledati na našem portalu pod rubrikom KLIK-SRBIJASPORT REZULTATI

FK Radnički: Radović Nemanja, Grbić Nikola, Jovanov Bogdan, Krstinić Nikola, Radosavljević Predrag, Matić Žarko, Milivojev Miljan, Kiš Robert, Lisičić-Vuković Stefan, Knežević Đorđe i Zakić Miloš. U igru su još ulazili:Rudan, Šarenac i Šemić. Trener ekipe: Darko Tošić

FK Borac– Sakule: Trivunović Bojan, Vuković Lazar, Šušnjar Milan, Samardžić Marko, Savanović Miloš, Milovac Marko, Čigoja Aleksandar, Anović Nenad, Barošević Mirko, Šušanjar Aleksandar i Radaković Neven. U igru su još ulazili: Jeftić, Đurović i Babin. Trener ekipe:Branko Savić.