Sport- Trening kandidatkinja za žensku pionirsku selekciju Srbije za područje Banata održan je danas u hali  Medison u Zrenjaninu.  Testiranja i trening obavili su Željko Šćepanović, prvi trener pionirki Srbije, Sekulović Janković, Nemanja Zekić, drugi treneri pionirki Srbije i Biljana Mihailović, sportski direktor OSS sa posebnim zaduženjima za žensku pionirsku, kadetsku i juniorsku reprezentaciju, a učesnike je pozdravio   i poželeo im  puno uspeha u budućem radu Milorad Kijac trener Žok Klek-Md Zrenjanin , kao i predsednik Odbojkaškog saveza Vojvodine.

 

Danas se nalazimo u Zrenjaninu, ovo je trinaesto po redu testiranje za pionirsku reprezentaciju Srbije za 2004. i 2005. godište. Malo smo poranili, nekih 15,16 meseci pre prvih zvaničnih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, ali sledećeg leta imamo i tradicionalnu Balkanijadu za ova godišta. Već smo obišli dobar deo Srbije, oko 60% gradova, sutra idemo u Sremsku Mitrovicu, 10. januara u Suboticu a završna testiranja su sredinom januara u Beogradu. Prvo okupljanje tog šireg kruga pionirske reprezentacije je u februaru, sledeća testiranja potom opet kreću na jesen 2018. godine, a dotle ćemo imati kristalniju sliku. Ovaj način rada će dati rezultate za nekih 4-6 godina  u pravom svetlu te reči- rekao  je Željko Šćepanović  trener pionirske reprezentacije Srbije.

 

 

Na slici : Biljana Mihailović i Dijana Nović trener mlađih selekcija u Žok Klek-Md Zrenjanin

Poenta je da nakon ovih testiranja imamo uvid u svu decu, krenuli smo sa dosta mlađom generacijom 2004. godišta i mlađe, i to je odlična baza za budućnost srpske odbojke- istakla je Biljana Mihailović, sportski direktor u OSS za mlađe selekcije.