Sport- Proteklog vikenda u okviru 85.Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu otvorena je sezona takmičenja u disciplini konjičkog sporta vožnja zaprega.

 

Boje zrenjaninskog Konjičkog kluba „Quarter“ branili su seniori Dragan Trnjakov, Aleksandar Vukoje i Ljubomir Trnjakov, kao i juniorke Milica Petrov i Aleksandra Trnjakov. Kako su uspešno završili sezonu 2017.godine, okitivši se titulama prvaka i osvojivši drugo mestu u konkurenciji konjičkih klubova, tako su uspešno započeli i ovu sezonu.

U KUP-u 85.Međunarodnog poljoprivrednog sajma u kategoriji dvoprega uzrasne kategorije seniori vozači, pobedu je odneo takmičar Quartera, Staparac Dragan Trnjakov, vozivši grla Wera & Conversano Wera, a završivši vožnju u ukupnom vremenu (92,95). Dragan je pobedničkom dvopregu dodao grla 9 Vilu II i  6 Vilu III i u takmičarskoj kategoriji četvoroprega ponovo slavio i to tako što je jedini vozio bez greške u parkuru, a u optimalnom vremenu 130,85, dok su na mestu suvozača bili Ljubomir i Aleksandra Trnjakov. Na taj način je aktuelni Prvak AP Vojvodine u vožnji četvoroprega (2017.god.), nastavio niz uspeha i u ovoj sezoni.

 

KUP85.Međunarodnog poljoprivrednog sajma u konkurenciji juniora, takmičarske kategorije dvopreg, doneo je veliku borbu, i neizvesnost do samog kraja, svo troje takmičara vozilo je bez greške u parkuru i u optimalnom vremenu, a najbrža i najpreciznija bila je članica Quartera, Kikinđanka, Milica Petrov koja je sa grlima  96 Drava VI & 1 EMA IV-10, apsolvirala parkur u rekordnom vremenu 119,10 dok je na mestu suvozača bio Nikola Živančević. Dok je juniorka KK“Quarter“ mlada dama iz Stapara, Aleksandra Trnjakov sa grlima Wera & Conversano Wera, takođe vozila parkur bez greške, ali u vremenu 144,70, što je bilo dovoljno za treće mesto, a na mestu suvozača bio joj je Dragan Trnjakov.

Na taj način su članovi zrenjaninskog konjičkog kluba Quarter, zlatnim odličjima otvorili sezonu takmičenja 2018.godine i verujemo najavili, još jednu sjajnu i uspešnu sezonu u disciplini konjičkog sporta vožnja zaprega. A već naredno takmičenje očekuje ih 9-10.Juna, na Kelebiji i to I kolo Otvorenog Prvenstva R.Srbije.