Zrenjanin- Izložba Narodnog muzeja Zrenjanin posvećena Todoru Manojloviću otvorena je u  utorak, 22. maja 2018. godine, u Gradskoj biblioteci „Laslo Nemet“ u Hodmezovašarhelju u Mađarskoj (Németh László Városi Könyvtár, Hódmezővásárhely).

Tokom 2017. godine, izložba je premijerno prikazana u muzeju „Jožef Atila“ u Maku, a potom u Domovima manjina u Mađarskom Čanadu i Segedinu. Gostovanje u biblioteci „Laslo Nemet“ u Vašarhelju je prvo u 2018. godini, i njom smo simbolično obeležili 50 godina od smrti poznatog pesnika, likovnog kritičara i dramaturga Todora Manojlovića.

Izložba je u ovom gradu privukla pažnju posetilaca i medija, a naročito smo istakli veliko prijateljstvo i profesionalno uvažavanje dvojice savremenika Endreа Adija i Todora Manojlovića, koji su danas u mađarskoj, odnosno srpskoj književnosti veoma poštovani i cenjeni.

Na otvaranju izložbe su govorili Franjo Kolar, Borivoj Rus, predstavnici srpske zajednice u Mađarskoj, Jelena Gvozdenac Martinov, direktor Narodnog muzeja Zrenjanin i Ivana Arađan, kustos istoričar umetnosti, autorka izložbe. Samo otvaranje izložbe bilo je uveličano muzičkim nastupom i recitovanjem pesama Đule Juhasa i Endrea Adija, koje je govorio Atila Rac. Izložba će trajati do 31. maja 2018. godine.