Zrenjanin- Svečanim otvaranjem izložbe pod nazivom „Za nezaborav“  i projekcijom filma „Četrdeset godina Doma mladosti – Kulturnog centra Zrenjanina“ u  prisustvu velikog broja gostiju obeleženo je 40 godina postojanja ove kulturne ustanove.

Podsetimo, Dom mladosti počeo je sa radom  davne 1978. godine, a današnji naziv Kulturni centar dobio je pre dvadeset godina. U ovoj ustanovi za sve ove godine prodefilovalo je mnogo poznatih glumaca, pevača, bendova i održano je bezbroj predstava, kao i izložba poznatih umetnika i stvaralaca.

 

U sklopu programa obeležavanja ovog značajnog datuma kako za samu ustanovu tako i za sve ljude  koji su stvarali, negovali, organizovali i odrastali uz kulturni život ove značajne ustanove, obratili su se i direktor ove institucije Goran Marinković, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, programski direktor Vladimir Đurić i Darko Bjeloglav iz kompanije PerSu koja je pre nekoliko dana potpisala sporazum o saradnji koji podrazumeva i donaciju vrednu dva miliona dinara.

 

Zaslužnim pojedincima i organizacijama uručene su zahvalnice, a svečanost je uveličao nastup Gradskog dečijeg hora Kulturnog centra.

 

Direktor Kulturnog centra Zrenjanina Goran Marinković istakao je da Kulturni centar čine ljudi koji su svih ovih godina na tom mestu radili, kao i umetnici koji su izlagali svoja umetnička dela.

– Kulturni centar osnovan je 1978. godine kao Dom mladosti i sve do 1998. godine programske aktivnosti bile su oslonjene na mlađu populaciju, međutim, vreme i društvene promene učinili su da se naši životi promene, tako da se ovde danas sažimaju svi aktuelni tokovi stvaralaštva. Kulturni centar je danas multifunkcionalni prostor gde se odvijaju različiti programi – rekao je Marinković i naglasio da je tokom prošle godine organizovano preko 400 programa, kojima je u Kulturnom centru prisustvovalo preko 110.000 posetilaca.

– Nije mala stvar kada četrdeset godina obeležavamo u ovakvoj ustanovi koju godišnje poseti preko sto hiljada ljudi. Mislim da je to na ponos i vama zaposlenima, kao i svima nama u gradu Zrenjaninu. Naravno, uvek želimo više i bolje i nadam se da ćemo sledeće godine moći da kažemo da će posetilaca biti i više. Širimo pozitivnu atmosferu i pozitivne vesti – rekao je Čedomir Janjić gradonačelnik Zrenjanina.