Gradski odbor SRS Zrenjanin ovim putem podseća građane na lažna obećanja vladajuće većine od 2014. godine, a u vezi sa izgradnjom Paraolimpijskog centra u okviru sportskog centra „Partizan”. U avgustu 2014.godine smo se naslušali silnih obećanja, od pokrajinskih poslanika kako je glavni prioritet u sportu 2014.g. i naredne godine završetak projekta i izgradnja paraolimpijskog centra u Zrenjaninu, tako i lokalnih funkcionera da će u sklopu centra biti izgrađena i atletska staza, jer kako su rekli atletika zaslužuje takav objekat.


Istine radi već u novembru 2014.g.tadašnja sekretarka za sport i omladinu potpisuje sa lokalnom samoupravom ugovor o izradi projektne dokumentacije za izgradnju navedenog centra, pokrajinska administracija je navedeni projekat podržala sa dva miliona dinara, a istu sumu izdvojila je i lokalna samouprava. Svesni smo činjenice da je sportski centar Partizan izuzetno mesto, da zadovoljava sve potrebe koje su neophodne,da sadašnja iskorišćenost minimalna i ekonomska opravdanost sa postojećim kapacitetima i potrebama neodrživa.Sa punim pravom,postavljamo pitanje u čemu je onda problem? Poznata nam je činjenica da takav objekat nema u okruženju, što bi svakako donelo finansijski benefite lokalnoj samoupravi, kao i poziotivnom predstavljanju našeg grada.

-Gradski odbor SRS Zrenjanin smatra da je nedopustivo da do današnjeg dana nemamo informaciju šta se desilo sa navedenim projektom, ako nam je poznata činjenica da je isti trebao biti završen do marta 2015. godine po ugovoru i obećanjima vladajuće većine koja je i sada na vlasti. Pitamo se gde je novac koji je utrošen na projektnu dokumentaciju, na rad komisije koja istine radi nije ništa ni radila?, ali je zato debelo naplatila svoj nerad. Nedopustivo je da se permanentno obmanjuje javnost, a posebno zamajavanje i davanje lažnih nada ljudima koji su izgubili svoje zdravlje i lavovski se bore da budu aktivni u sportu, što dokazuju nebrojenim osvojenim medaljama, na državnim, evropskim i svetskim takmičenjima, najmanje je što možemo da učinimo za njih jeste izgradnja sportskog centra i stvaranje pristojnih uslova za bavljenje sportom, što je svakako ekonomski opravdano i finansijski održivo. Ovim putem pozivamo vladajuću većinu da obelodane odgovorne za neodgovorno ponašanje, za obmanjivanje javnosti, za uzalud utrošena finansijska sredstva koja su oteta od svih građana, a nažalost završila u džepovima „NN”lica. Prava invalida su ugrožena i činjenicom da ne mogu u 2018.g. da dobiju besplatne karte za parking zbog proceduralnih razloga lokalne samouprave, koje teško ko može razumeti i opravdati, navedena prava su obezbeđena u svim lokalnim samoupravama na teritoriji Republike Srbije, građani Zrenjanina nemaju i ono što svi drugi imaju, pa kako da imamo onda nešto što drugi nemaju- rekao je predsednik GO SRS Zrenjanin Dalibor Radosavljević.