Zrenjanin- U četvrtak, 21. juna, u prelepom ambijentu zrenjaninske Gradske bašte u okviru manifestacije „Banatska bajka“ svoje programe i aktivnosti u formi radionica predstaviće: Školica sporta „Čigra“, Centar za edukaciju  „Big Ben“ i Centar za kreativno odrastanje i multikulturalnost „Cekom“.

Deca koja su završila osnovni i napredni program Mentalne aritmetike SuanPan pokazaće svoje veštine mentalnog računanja i udvojene pažnje kao i to da množenje i deljenje trocifrenih brojeva ne stvara ni najmanje poteškoće za Big Ben polaznike. Big Ben -ovci Vas pozivaju na program i na zajedničko druženje u okviru edukativnih igrica koje su spremili za Vas. Program počinje u 19 časova.


Školica sporta Čigra, svoje radionice organizuje sat vremena ranije sa početkom u 18 časova. Školica je sekcija Karate kluba Zrenjanin i postoji nešto više od 3 godine. Osnovni cilj školice je da zabavnim vežbama i aktivnostima utiče na pravilan rast i razvoj dece, kao i da ih uvede u „tajne“ različitih sportova. Svaki trening je deo jedne slagalice i od velikog znacaja je redovno pohadjanje treninga kako bi se na kraju ta slagalica i skopila. Iz školice navode da im je drago što su i ove godine deo ovako lepe priče i da će se potruditi da mališanima dočaraju sport i ono što radimo na najlepši i najzabavniji mogući način.

Sada već u uobičajenom terminu, koji nas očekuje tokom trajanja manifestacije do 19. avgusta, svakog četvrtka,  CEKOM će realizovati svoje radionice sa početkom u 19 časova.

U slučaju kiše, lošeg i nestabilnog vremena, program  neće biti održan i odlaže se do nekog sunčanijeg četvrtka.