Zrenjanin- Prvi festival vina u Zrenjaninu biće održan u petak i subotu 22. i 23. juna, u Aviv Parku i okupiće preko trideset odabranih izlagača iz cele Srbije, koji će se posetiocima predstaviti sa više od 150 različitih vina. Oba dana manifestacija se održava od 18 do 22 časa, dok muzički program počinje u 20h.
Posetioci će imati priliku da probaju bela, roze, crvena i penušava vina iz aktuelnih berbi uz birane zalogaje: fine sireve i mesne delikatese partnera manifestacije, kompanije Mlekoprodukt i Mrkšićevi salaši. Za zabavu u petak zadužen je Tiriri orkestar koji će nastupiti sa repertoarom popularne strane i domaće muzike, dok će u subotu gosti festivala uživati u džez svirci kvarteta Interserbian.Aviv Park Zrenjanin ugostiće oko 25 odabranih vinarija iz cele Srbije, među kojima su Kovačević, Mačkov podrum, Kiš, Komuna, Erdevik, Chichateau, Vinum, Deurić, Zvonko Bogdan, 45 paralela i Milanović. Na festivalu će izlagati i vinarija Doja, podrum Kalem, Đurđić, Džervin, Quet, Vindulo, Galot, podrum Botić, Stari Dani, KM, Do kraja sveta, te vinari iz okoline Sombora i drugih vinogorja u Srbiji, kao i podrum Šomođi i vinarija Dragić iz Zrenjanina. Svoje čuvane voćne rakije publici će predstaviti monasi iz manastira Kovilj.

Za dobre zalogaje na zrenjaninskom festival vina biće zaduženi pokrovitelji manifestacije Mrkšićevi salaši sa svojim mesnim I pekarskim delikatesima, kao i Mlekoprodukt sa jedinstvenim sirevima.

Ulaz je besplatan za sve posetioce koji su jedino obavezni da uz kauciju na ulazu iznajme pravu vinsku čašu jer će samo uz nju biti moguće degustiranje vina.

Zahvaljujući ljudima iz Aviv Parka koji su prepoznali važnost ovog događaja, on će se održati u pravom ambijentu, pod pagodama i na pravim vinskim štandovima od drvenih bačvica, uz bogat program – istakla je Zdenka Kostić, programski koordinator manifestacije, dodajući da su festival prepoznali i vinari tako da će se posetiocima predstaviti prava vinska elita, sa nekim od najpoznataijih i najkvalitetnijih vina iz cele Srbije.

U partnerstvu sa Aviv Parkom, organizaciju festivala potpisuje agencija Puna Jedra Communications, dok je medijski pokrovitelj vinski i gurmanski magazin Vino & Fino.